Istoricul Petru Flavius Bozu a fost ales în staff-ul Reţelei Naționale a Muzeelor din România

Județul Caraș-Severin este reprezentat la nivel național în cele mai înalte structuri care militează pentru interesele sectorului muzeal din România. Începând cu data de 01 aprilie 2022 managerul instituției ist. Petru-Flavius BOZU a fost ales prin vot în unanimitate de către membrii Reţelei Naționale a Muzeelor din România, în conducere.

Adunarea Generală a RNMR a avut loc la Sibiu în incinta Complexului Național Muzeal Astra, al cărui manager, domnul Ciprian Ștefan a fost reconfirmat în funcția de președinte.

            Reţeaua Națională a Muzeelor din România are ca scop susţinerea intereselor entităților muzeale, identificarea metodelor de dezvoltare a acestora pe termen mediu şi lung, promovarea şi valorificarea patrimoniului şi a mediului cultural şi istoric al ţării, precum şi acoperirea nevoilor de pregătire şi informare a operatorilor muzeali.

Activitatea RNMR are în vedere susținerea activității muzeelor prin:

•     lobby și advocacy,

•     apărarea drepturilor membrilor și a profesioniștilor din muzeele din România,

•     derularea de proiecte de susținere a excelenței în sectorul muzeal și a profesionalismului în muzee, prin oferirea Premiului Anual RNMR și organizarea de conferințe, seminarii, workshopuri,

•     facilitarea cooperării internaționale în sectorul muzeal.

            Noua poziție de reprezentare națională va aduce atât plus valoare culturală județului, cât și o mai mare vizibilitate și atractivitate, din perspectiva viitoarelor proiecte muzeale.

Comentarii

comentarii

One thought on “Istoricul Petru Flavius Bozu a fost ales în staff-ul Reţelei Naționale a Muzeelor din România

Comments are closed.