ISU Semenic și Primăria Reșița au gestionat bine situația de urgență de la Reșița VIDEO

ISU Semenic, în contextual viiturilor înregistrate ieri cand într-o oră la Reșița au căzut peste 60l pe metru pătrat,  la nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele de pompieri militari de la ISU SEmenic cu personal din turele libere.

Apa trece – dar problemele mari abia acum apar La Reșița; tone de mâl și noroi au acoperit orașul

Municipalitatea reșițeană este în stare de alertă. După potopul de ieri de pe străzile Kogălniceanu, Bașovaț și Dealul mare,, încă de aseară, toată lumea a trecut la îndepărtarea urmărilor inundației. Apa a adus tone de mâl și noroi care au rămas pe străzi și mai ales în casele oamenilor.  Acțiunea este coordonată de primarul Ioan Popa împreună cu șefii direcțiilor și serviciilor din cadrul Primăriei Reșița.

După viitura care a măturat ieri totul în cale, pe strada Mihail Kogălniceanu din Reșița s-a intervenit în forță încă de aseară. Astăzi, pentru evacuarea apei și a nămolului  care a pătruns peste tot: în curți, beciuri și camere, au continuat acțiunea locuitorii sprijiniți de angajații primăriei.  

Oamenii încearcă să își evalueze pagubele. Același lucru îl fac și reprezentanții autorităților locale. 

Angajații primăriei au intervenit pentru curăța decantorul din capătul străzii – locul de unde a plecat necazul – fiind cărate peste o sută de camioane cu nămol, pietriș și aluviuni. 

Autoritățile încercă să găsească soluții pentru ca sistemul de canalizare din zonă să poată prelua cantități mari de apă. Conform ultimelor estimări – aseară – în jumătate de oră au căzut peste 70 de litri pe metro păstrat.

O comisie mixtă va evalua pagubele și va fi înaintată o solicitare la Guvern pentru bani din fondul de rezervă. 

Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, au acționat în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. S-a  acționat cu 4 motopompe în următoarele locații:

-4 străzi din municipiul Reșița

-3 străzi din cartierul Țerova

-cartierul Doman

– cartierul Secu

Pana în prezent nu sunt persoane în pericol

Echipajele de pompieri au intervenit pentru:

–           evacuarea apei din 23 gospodarii (Resita – 9, Terova – 5, Doman – 6, Secu – 3)

–           decolmatarea unui podet mun Resita.

Cea mai afectata stradă din municipiul Reșița a fost str. Mihail Kogălniceanu. Au acționat: 2 ofițeri si 30 subofiteri

DN 58 Resita-Anina a fost afectat de viituri –până spre dimineață  s-a circulat pe un singur fir. SDN actioneaza la această oră pentru deblocarea totala a drumului.

La ora 22, echipajele venite în sprijin de la celelalte subunități de intervenție, au încheiat misiunile și s-au retras la bază.

Apele sunt în retragere.

Pe timpul nopții,  s-a mai intervenit cu trei motopompe pentru evacuarea apei din 3 beciuri din 3 gospodării din municipiul Reșița.

Pompierilor li s-au alăturat angajații Primăriei de la Intreținerea patrimoniului Municipiului Reșița.cu 40 de oamni. Acum se lucreaza la decolmatarea decantoarelor de pe Strazile Kogalniceanu, Dealul Mare

Nu sunt localități nealimentate cu energie electrică.

Apele sunt în retragere.

Comentarii

comentarii