@Breaking newsActualitate

Jandarmii cărășeni au făcut ziua mai bună copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Primăvara VIDEO

Să mergi, să vorbești, să te miști în voie, să fii ca toți ceilalți. Lucruri normale, pe care nu le asociem cu putere, curaj, voință. Pentru copiii cu nevoi speciale însă, aceste lucruri normale sunt, uneori, adevărate miracole. Pentru familiile lor, viața ajunge să fie privită ca un șir de miracole, care le oferă forța să meargă, uneori mai senini decât noi ceilalți, mai departe.

În cadrul proiectului „Ei sunt eroii noștri”, i-am avut oaspeți la sediul Inspectoratului, pe elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă PRIMĂVARA din Reșița.

Jandarmii le-au oferit micuților o demonstrație de apărare împotriva răufăcătorilor, dar și ocazia să încerce mașinile și ATV-urile folosite în timpul misiunilor. Momentul cel mai îndrăgit a fost, așa cum era de așteptat, exercițiul la care au participat trei câini de serviciu, iar la final, toți cei prezenți au făcut poze cu ei.

Ziua s-a încheiat cu o excursie la una dintre cele mai frumoase cascade din România, Cascada Bigăr. Aici, prin generozitatea domnului Ovidiu Lolea și a maestrului bucătar Marian Popovici, copiii împreună cu părinții au primit un prânz cald și desert la Restaurantul Bigăr.

La finalul acestei zile pline de bucurie sinceră și zambete largi, aveam să învățăm că, de fapt, ei sunt eroii noștri. Pentru că ei au învățat să recunoască miracolele în lucrurile normale care se întamplă în fiecare zi, dar cu care noi suntem prea obișnuiți încat să le mai vedem.

Mulțumim, copii, pentru că, prin ochii voștri, ne faceți să vedem această lume cu adevărat mai frumoasă!

Marius Sandulescu

Comentarii

comentarii