Jandarmii, polițiștii și pompierii, au spus din nou ,,PREZENT” la donat sânge VIDEO

 Criza de sânge transfuzabil lovește și acolo unde viața apare pe această lume: Secția de nou-născuți a Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Doar în ultimele zile, doi copii abia veniți pe lume de o zi, au avut nevoie de sânge.   În semn de solidaritate față de semenii aflați în suferință, jandarmii, polițiștii și pompierii s-au mobilizat, din nou, și s-au prezentat astăzi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reșița pentru a dona sânge. Jandarmii, polițiștii și pompierii sunt prezenți de astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița pentru a dona un strop de viață.

Fie că se aflau în timpul liber, în concediu sau la serviciu, ei sunt din nou solidari cu cei aflați în suferință și au venit să doneze sânge. Mai exact, acțiunea este organizată de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, în urma apelului făcut de către șefa șecției de nou născuți de la Spitalul Județean Reșița. Dr. Ramona Ganțolea spune că în ultima perioadă, spitalul s-a confruntat cu infecții severe care au necesitat transfuzii sanguine.

Doi nou-născuți din Reșița se află în stare critică și au nevoie urgentă de sânge. Din fericire, în urma acțiunii care a început azi, la ora actuală, micuții au primit sânge sunt stabili. Din fericire, la ora actuală, micuții, atât cei transferați, cât și cei care se află internați pe secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița, se află în stare bună.

De asemenea, toți cei care pot dona sunt rugați să se prezinte la Centrul de Transfuzii din Reșița și să le dea o șansă la viață celor care se află în suferință.

Centrul de Transfuzie Sanguină are în continuare mare nevoie de sânge din toate grupele. Sângele nu poate fi cumpărat cu bani, iar oamenii bolnavi au mare nevoie de ajutor. De cele mai multe ori viaţa acestora depinde de sângele primit în timp util.

Astfel, forțele de ordine sunt în permanență alături de comunitate, prin lansarea și participarea la diverse acțiuni și campanii, cum sunt și cele de donare de sânge.

 

Comentarii

comentarii