JE SUIS BRUXELLES? Iar bombe…

Feisbucul se va umple de poze de profil cu „Je suis Bruxelles”, sau „Eu sunt Belgia”. Toata lumea va fi emotionata. Si foarte bucuroasa ca tragedia li s-a intamplat altora.

Liderii europeni si cei din toata lumea se vor strange iar, se vor lua de manutele albe, delicate si curate si vor marsalui, fara o tinta precisa. De la tribune, vor lacrima si apoi vor ameninta. Evident, ca si pana acum, vor fi amenintari fara nicio noima, facute doar ca sa-si impresioneze proprii cetateni.

Se vor ascunde steaguri in berna, se vor declara zile de doliu national. Momente de reculegere. Mortii vor deveni martiri ai libertatii si ai pacii. Pozele lor vor circula pe net, povestile lor vor deveni virale.

Autoritatile vor „condamna ferm” si vor fi „alaturi de poporul belgian”. Alte autoritati vor „transmite condoleante familiilor”, iar altii vor „urmari cu atentie desfasurarea”.

Jurnalistii vor manca o painica buna de pe urma acestui subiect. Ratingurile vor creste, publicitatea se va scumpi, analistii vor analiza.

Dupa o nu prea lunga perioada, toata povestea se va uita. Asa cum s-a uitat Charlie Hebdo, cum s-a uitat atacul din toamna din Paris, asa cum s-a uitat Madrid 2004, Londra 2005, Boston 2013, Ankara 2015 si multe altele. Mai are cineva astazi la poza de profil „Je suis Charlie”??? Nop. Steagul Frantei? Nop.

Si e normal sa se uite, pentru ca uitarea face loc pentru ceea ce sta sa vina. Vor mai urma si alte atacuri, peste cateva zile, peste cateva saptamani, peste cateva luni. Sute de oameni vor muri.

Si iar internetul o sa se revolte, politicienii vor ameninta, jurnalistii vor manca.

Teroristii vor teroriza.

Dar sa nu anticipam.

Deocamdata, hai repede cu pozicile pe feisbuc…

Preluare Marian Dumitru Citeste si alte materiale de acelasi autor cu un simplu clik AICI: http://www.mariandumitru.ro/author/mariandumitru/

Comentarii

comentarii