Politică

Johannis şi sistemul ticăloşit – aduce oameni noi, sau vin tot ,,ei” ?

N-au trecut decât câteva zile de la alegerea lui Klaus Johannis în funcţia de nou preşedinte al României, că au şi apărut adevărate anchete despre implicarea lui în afaceri murdare, despre alegerea lui în condiţii ilegale, culminând cu procesul incompatibilităţii, fiindcă aşa e la noi, trebuie murdărit tot ce e nou, tot ce are ambiţia de a face curat. De ce nu au apărut aceste materiale înainte de a fi ales? De ce “capetele limpezi” nu au sesizat la vreme răul? De ce procesul incompatibilităţii nu s-a judecat înainte de alegeri? Acum omul e ales de milioane de oameni, ce se va întâmpla dacă se dă un verdict corect, nu lucrat, adică se spune adevărul, că Johannis a candidat ilegal, în condiţii de incompatibilitate? Se suspendă votul? Se fac noi alegeri? Mai e cinstit un astfel de proces, când asupra verdictului apasă votul a milioane de oameni, plus recunoaşterea internaţională a alesului?

Sigur, România abia a scăpat de un preşedinte care a funcţionat timp de doi ani cu o tinichea legată de coadă, pe care scria “suspendat şi demis”, ce mai contează acum că va funcţiona cu un preşedinte “incompatibil”, nu? Ce se aşteaptă? De ce se tot amână o decizie importantă, ca să vedem ce spun şi alde Putin, madam Merkel sau Obama? România tot e condusă din afară, de ani de zile, acum e şi mai evident ce se va întâmpla cu un neamţ în moţul ei!

De ce oare nu pot fi şi la noi lucrurile curate? De ce mereu apare câte o strâmbă care e pe post de ţânţar ce se face armăsar?! De ce PNL a propus un candidat care e cu musca pe căciulă? Şi de ce Johannis nu şi-a dat la timp căciula jos, de ce a indus în eroare milioane de oameni? Iar ne facem de râs, iar au ales românii un om care nu e în regulă!? Iar se aude rânjeala lui Hâhâilă din coteţ? Vream să scăpăm de mizerii, de ticăloşi, dar nu ne lasă trecutul, mereu jivinele îşi arată colţii! Şi cu politica românii nu vor fi niciodată în regulă, fiindcă România creşte strâmb, după evenimentele din decembrie 1989 a ţinut-o numai în compromisuri, a scăldat-o, a votat dreapta, dar a condus stânga. Totul a fost sucit şi răsucit. Alegerea lui Johannis se identifică, de fapt, cu un nou moment revoluţionar, cu o punte făcută spre idealul tinerilor căzuţi pe baricade în 1989. Johannis a fost doar un pretext pentru o nouă revoluţie, pentru o rememorare vie, tot pe baricade stradale, a ceea ce s-a întâmplat atunci, la căderea comunismului românesc.

Dovadă că toate mesajele către Johannis au un singur punct comun: să renunţe la regimul ticăloşit, marca Iliescu-Băsescu! Da, dar numirile pe care Johannis le face stârnesc deja stupoare, fiindcă el îşi numeşte oameni aparţinând sistemului ticăloşit. Şi am arătat că aceasta este capcana în care va cădea, de fapt, vor cădea din nou românii care nu au înţeles până acum că şi Johannis este un produs al acestui sistem ticăloşit şi că, dacă rămâne în sfera lui, nu are nici o şansă, e obligat să colaboreze cu oameni compromişi, de tip Mihalache, ales deja consilier şef! Dacă rămâne în sfera sistemului ticăloşit, el nu va face o mare aeriseală în politica României, ci compromisuri, variante la ticăloşenii!
Şansa lui este să ia oameni din diaspora, din cei care au aprins scânteia revoltei din preajma lui 16 noiembrie, oameni noi, necompromişi, neticăloşiţi. E o şansa uriaşă, fiindcă acolo, la cozile umilinţei, se află cei mai buni dintre români, cei mai valoroşi intelectuali şi muncitori, medicii cei mai buni, profesorii şi savanţii cei mai buni, meseriaşii cei mai buni. Sunt 3 milioane de români care şi-au căutat cu mult curaj realizarea în afară, obligaţi să-şi părăsească o ţară infestată de microbii ticăloşeniei.
Va putea să facă Johannis această aerisire adevărată? Sau va trebui să dea obolul lui alde Blaga et co? Şacali ca Antonescu, Orban, Videanu etc. aşteaptă să-şi primească ploconul pentru victoria la care ei cred că şi-au julit coatele. Dar nu au nici un merit. Adică au un merit, că maşinăria ticăloşită pe care au creat-o, i-a constrâns pe cei mai buni români să plece, să-şi abandoneze ţara, să ajungă la alţi stăpâni! Dacă Johannis nu va putea să facă această mare aerisire, demn ar fi să-şi dea cât mai repede demisia şi să anunţe de ce o face. Problema este, înţelege el unde se află, înţelege el această cumpănă a sacrificiului?

Grid Modorcea

Comentarii

comentarii