Judecătorul Maldea – suspendat din funcție de către CSM si arestat pentru 30 de zile

Întrunită astăzi în şedinţă, conducerea Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu 20 octombrie, a lui Maldea Nicuşor, judecător în cadrul Tribunalului Caraş Severin, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive.

Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală la data de 17 octombrie 2015, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru judecători în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă“, se arată în comunicatul CSM.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Judecătorul Maldea este suspectat că ar fi primit 80.000 de euro șpagă pentru a rezolva favorabil mai multe cauze de lichidare judiciară a unor firme din județ.

– See more at: http://argument-cs.ro/content/csm-l-a-suspendat-din-func%C8%9Bie-pe-judec%C4%83torul-maldea#sthash.HIHwLsvg.dpuf

Comentarii

comentarii