Jumătate din Reșița poluată cu praf, suspensii metalice şi cenușă de la Combinat – VIDEO

De la ruși nu vine doar ploaia si razboiul. Mai nou, combinatul TMK poluează la greu o jumătate din orașul vechi. Mai mulți locuitori din cartierele Lunca Bârzavei si din Dealul Crucii, ne-au trimis  un set de fotografii, multe filmulete şi câteva rânduri privind regimul de otrăvire la care sunt supuşi ei, mai exact – reşiţenii toţi.

Iată ce se spune în materialul respectiv: ,,S-a tras o noua şarjă la TMK! Si inevitabil aşa cum se întâmplă de ani buni, un nou nor de praf, înțesat cu pulberi grele, metalice se împrăştie deasupra oraşului. Şi toate astea sunt inhalate de reşiţenii nevinovaţi decât de faptul că probabil s-au născut acolo unde nu trebuia.

De ani de zile, Combinatul Siderurgic TMK, aruncă zilnic nori de praf și de gaze peste oraș. Toată zona, de la Universalul Vechi și până după Casa Muncitorească, dar mai ales cartierul Dealul Mare -cu Rândul Trei- strada cea mai expusă poluării, sunt înecate in praf.

Vegetația din curțile și grădinile oamenilor este distrusă. Asta în cazul în care nu bate vântul dinspre munte fiindcă atunci, tot acest praf vine peste Lunca Pomostului, Triaj şi Govândari.

Acest lucru se poate vedea foarte uşor pe pervazurile ferestrelor, pe rufele puse la uscat şi pe maşinile din parcare, pe acoperișuri. Totul este gri și prăfuit.

. Şi unde mai pui că se acţionează ,,tălhăreşte” adică noaptea sau la primele ore ale dimineţii ca să nu se vadă. În plus, aproape că nu este casă pe rândul III în care să fi murit careva de vreo boală la plămâni, în majoritatea cazurilor fiind vorba de forme grave de cancer”.

Autoritățile și oficialii se codesc să vorbească de problema aceasta. La fel politicienii. Cei de la CSR TMK amenință că își iau șandramua și pleacă, adică închid combinatul și dau oamenii afară.

Problema este alta: se profită cât se poate de legislația slabă în domeniul protecției mediului și de impasibilitatea autorităţilor şi în primul rând, a celor de la ,,Mediu” în general. Instituţii aproape inexistente şi care se ocupă mai mult cu acordarea unor autorizaţii de unde mai intră ceva bani la buget şi cine mai ştie pe unde.

Comentarii

comentarii

One thought on “Jumătate din Reșița poluată cu praf, suspensii metalice şi cenușă de la Combinat – VIDEO

  1. „””Cei de la CSR TMK amenință că își iau șandramua și pleacă, adică închid combinatul și dau oamenii afară.”””..pot sa inchida si sa plece linistiti.In spatiul resitean CSR-TMK nu mai reprezinta …aproape nimic…cei cateva sute de „palmasi” care cu salariile „foarte mari”(asa cum place sa se exprime cei care conduc societatea),care traiesc din plata in avans,se pot „converti” in alte meserii fara mari probleme,numai sa vrea.Pentru cei care sunt „pusi sus”,aici este mai complicat…leafa foarte buna,munca mai „relaxata”…prietenii stiu dece…P.S.Instalatia de desprafuire ,mult laudata,este o gluma tehnologica,chiar daca cei care conduc nu vor sa recunoasca..asa e dom` director?Sanatate celor de langa iadul TMK!

Comments are closed.