Klaus Iohannis la Reşiţa: îmi doresc occidentalizarea României

Presedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, însoţit de lideri naţionali şi regionali ai PNL şi PDL a fost astazi in judeţul Caraş Severin. La Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa liderul liberal a avut o întâlnire cu delegatiile permanente reunite si toti alesii locali PNL si PDL din judeţul Caraş Severin.

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale pentru preşedinţia României s-a întâlnit joi cu delegaţiile permanente şi activul de partid PNL şi PDL din Caraş Severin. A fost o întâlnire tipică de precampanie, după cum a afirmat Iohannis. În întâlnirea cu presa, Klaus Iohannis a făcut referire la temele actuale, numirea Comisarului european din partea României, ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind posibilitatea ca aleşii locali să poată în termen de 45 de zile să-şi aleagă formaţiunea politică sau politica externă. Iohannis a afirmat că Ordonanţa de Urgenţă dată de Guvernul Ponta  privind aleşii locali este neconstituţională, iar cei care îşi schimbă partidul riscă să fie demişi după ce expiră această ordonanţă. ,,Am intrat în politică pentru mai multe rezultate şi mai puţin spectacol” a mai spus astăzi la Reşiţa, Klaus Iohannis, iar politicianul Train Băsescu este de domeniul trecutului.

Candidatul liberal, a fost primit de o sală plină de liberali şi democrat-liberali reuniţi sub umbrela unui viitor singur partid, au fost prezenți oaspeţi din toată Regiunea Vest: Gheorghe Robu, primarul Timişoarei, Gheorghe Falcă, edilul-şef al Aradului, Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, parlamentarii de Timiş, Alin Popoviciu şi Cristian Buşoi, dar şi lideri locali: Marcel Vela, Valeria Schelean, Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, Ilie Iova, Valentin Rusu, primari de oraşe şi comune cărășene.

[youtube id=”27_mjBQUulA”]

Sorin Frunzăverde a spus că: ,,proiectul politic al lui Victor Ponta a eşuat, în timp ce proiectul propus de actualul primar al Sibiului va reuşi. Motivul? Pentru că este un om foarte serios, foarte sobru şi are în spate o construcţie politică, de dreapta, solidă şi responsabilă, cum nici Constantinescu, şi nici Băsescu nu au avut parte de aşa ceva. România de după 2014, va fi o altă ţară, o altă societate în altă lume. De aceea este nevoie de Klaus Iohannis preşedinte“. Frunzăverde a făcut câteva precizări privind schimbul de cuvinte cu fruntașul PDL, Cătălin Predoiu, discuții având ca temă candidatura Corinei Crețu la propunerea lui Victor Ponta pentru funcția de comisar european. Sorin  Frunzăverde a precizat că probabil cuvintele sale în această problemă, au fost percepute greșit.

Ca la orice neamţ, Klaus Iohannis a avut un discurs scurt şi la obiect. Liberalul a vorbit și despre ce a realizat în Sibiu, oraş pe care l-a preluat, ca primar, în momentul în care acesta se pregătea să devină o comună prăfuită, iar şomajul era de 12%. Acum, şomerii au dispărut, iar Sibiul este unul dintre cele mai dinamice orașe ale Europei, fostă capitală culturală europeană. Iphannis a spus cum, personal, în anii 2000, a făcut mai multe deplasări în Austria şi Germania. În întâlnirile pe care le-a avut în mediul de afaceri, el a reușit să convingă investitorii să vină și să facă afaceri la Sibiu. Investitorii au venit ăe malul Cibinului şi au construit fabrici, laboratoare și ateliere cu mii de locuri de muncă. Despre Reşiţa şi Caraş-Severin, Klaus Ionhannis a spus că a mai fost pe aici în altă ipostază și că se simte ca acasă la poalele Semenicului.

„Anul 2014 este anul schimbării. Al înfiinţării marelui partid de dreapta, iar aceasta este doar începutul. Vrem şi vom câştiga alegerile din noiembrie. Noi vrem să guvernăm România pentru un ciclu de zece ani, ca după această perioadă România să devină prosperă şi puternică. Cu locuri de muncă pentru toţi românii, cu venituri decente şi fără mâini întinse după ajutoarele de stat. O Românie puternică care să discute de la egal la egal cu toate celelalte ţări ale Europei. O Românie care să fie auzită, ascultată şi respectată. Altfel spus, îmi doresc occidentalizarea României.“ a spus Klaus Iohannis în fața susţinătorișpr care au umplut la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură.

Un moment mai aparte l-a constituit urcarea pe scenă a unui reșițean care a vrut să dea mâna personal cu Iohannis și pe care l-a și îmbrățișat. Cu toată vigilența  oamenilor de pază și de ordine, precum și a gărzilor personale, el a reușit să ajungă la microfon și nu s-a lăsat până nu și-a spus doleanța: aceea de a avea un președinte neamț pentru că în opinia sa, acesta va asigura un viitor bun României și implicit, copilului său.

Comentarii

comentarii