L-a îmbătat aerul din România – Cetăţean sârb la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat la controlul de frontieră un cetăţean sârb care conducea autoturismul personal, deşi se afla sub influenţa alcoolului.

În data de 16.08.2016, ora 13.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice de control, pentru a ieşi din România, cetăţeanul sârb M. Drăgan, în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Renault, înmatriculat în Serbia.

În timpul verificărilor documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că cetăţeanul sârb emana o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care aceştia au solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere – I.P.J. Mehedinţi pentru stabilirea alcoolemiei conducătorului auto.

În urma testării cu aparatul alcooltest Drager rezultatul a fost de 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Cetăţeanul sârb a fost condus la Spitalul Judeţean Mehedinţi de poliţiştii Serviciului Rutier pentru prelevarea de probe biologice privind stabilirea alcoolemiei.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Comentarii

comentarii