,,La Mulți Ani” ne-a Costică Gruescu – Forumul Germanilor și Erwin Țigla nu te-au uitat

ECHO 5 - 2013 - CONSTANTIN GRUESCU - 10Vineri, 12 aprilie, una dintre personalitățile Banatului Montan, Costantin Gruescu din Ocna de Fier, a împlinit frumoasa vârstă de 89 de ani.

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița l-au sărbătorit pe cel care a pus în urmă cu mulți ani bazele primului muzeu privat de mineralogie estetică din România.
Chiar în ziua aniversară, la Ocna de Fier a ajuns un grup de dansatori ai Formației de dansuri populare germane „Enzian = Gențiana” -coordonatori: Marianne și Nelu Florea. Artiștii amatori au organizat un scurt program artistic dedicat sărbătoritului. Alături le-au fost și doi dintre membrii Formației „Banater Bergland”: Vincenzo Cerra și Ioan Zelko.
Președintele FDG C-S Erwin Josef Țigla, l-a felicitat pe sărbătorit și i-a înmânat ,,Diploma de prieten prin excelență al etniei germane din Banatul Montan” și o medalie jubiliară.
La sfârșitul programului, Costantin Gruescu i-a invitat pe toți cei prezenți în „Casa Binelui” și le-a povestit îndeosebi tinerilor despre mirajul adâncurilor Banatului Montan.
Această deplasare face parte dintr-un proiect mai amplu, prin intermediul căruia sunt sărbătorite personalități ale Banatului Montan, indiferent de etnie sau confesiune.
,,La mulți ani, Nea Costică, să ne trăiești întru mulți ani și să ne primești de fiecare dată cu bucurie în „Casa Binelui” din Ocna de Fier!”
Erwin Josef Țigla

Comentarii

comentarii

One thought on “,,La Mulți Ani” ne-a Costică Gruescu – Forumul Germanilor și Erwin Țigla nu te-au uitat

 • 16 aprilie 2013 la 18:43
  Permalink

  A mai trecut un an…

  Trecut-au anii cum trec clipe …
  Si buni si tristi si fericiti
  Am adunat in suflet multe ganduri,
  Chiar daca tamplele mi s-au albit.

  Din anii care au trecut
  Şi buni, şi trişti şi minunaţi
  Am adunat în suflet câte-un chip
  Ce m-a făcut să nu mă schimb.

  Din anii care au să vină
  Şi buni, şi trişti şi minunaţi
  Voi lua la mine-n suflet doar un gând
  Că n-am trăit degeaba pe pământ!…

  La mulţi şi frumoşi ani în sănătate alături de cei dragi!

Comentariile sunt închise.