LA NOAPTE TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2019

LA NOAPTE TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2019.

ORA DE IARNĂ 2019. La sfârșitul acestei săptămâni, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, ora 4.00 AM va deveni ora 3.00 AM, adică dăm ceasurile cu o oră în urmă, pentru a ne alinia la ORA DE IARNĂ 2019.

ORA DE IARNĂ 2019. CFR Călători informează că și în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00. Trecerea la ORA DE IARNĂ 2019 nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

ORA DE IARNĂ 2019. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 27 octombrie 2019, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Comisia Europeană a propus să se renunțe la schimbarea sezonieră a orei în Europa, însă din 2019. Statele membre ale Uniunii Europene vor avea libertatea de a decide pentru totdeauna dacă doresc să aplice permanent ora de vară sau ora de iarnă.

Ziua cea mai lungă din 2019-România trece la ora de iarnă . „Schimbarea orei trebuie să înceteze. Statele membre ar trebui să decidă singure ca cetăţenii lor să trăiască în condiţii de oră de vară sau de iarnă. Este o chestiune de subsidiaritate. Mă aştept ca Parlamentul şi Consiliul să împărtăşească acest punct de vedere şi să găsească soluţii care funcţionează pentru piaţa noastră internă. Suntem în întârziere”, a declarat Jean-Claude Junker în discursul său cu privire la starea Uniunii.

Comentarii

comentarii