La noi e invers- Un emigrant a vrut sa fuga din Romania, dar l-au prins

În timp de mii de refugiați și emigranți caută să ajungă prin orice fel în Uniunea Europeană, în timp ce ungurii au construit garduri din sârmă ghimpată ca aceștia să nu intre ilegal în Ungaria, în România, lucrurile sunt exact e dos. Mai exact, emigranții caută să fugă din România în afara spațiului comunitar. Așa s-a întâmplat și astă noapte cu un pakistanez călăuzit de un cetăţean român, care a fost depistat la frontiera „verde” pe când încerca să fugă din România în Serbia.

Lăsând gluma amară la o parte, trebuie spus că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara, au depistat un cetăţean pakistanez în timp ce intenţiona să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pe jos, pe la frontiera verde, ajutat de un cetăţean român.

În data de 16.05.2016, ora 01.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre interiorul ţării spre frontiera cu Serbia. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică în urma căreia persoana în cauză, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost retinuta si condusă la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că aceasta este T. Hussain, în vârstă de 36 de ani, cetăţean pakistanez, care a intrat legal în România şi deţinea documente de şedere temporară în România, fiind căsătorit cu o româncă. La cercetări, bărbatul a declarat că intenţiona să ajungă în Serbia şi ştiind că nu deţine documente legale pentru trecerea frontierei, a plătit unui cetăţean român o sută de euro să îl transporte cu maşina până în apropierea frontierei cu Serbia şi să îl îndrume pe unde să treacă ilegal frontiera.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră l-au identificat pe cetăţeanul român care l-a sprijinit pe cetateanul pakistanez, acesta fiind Ioan D., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş. Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, fiind acum cercetat pentru trafic de migranţi. Totodată, T. Hussain este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii