VIDEO La plăcinte – înainte ! Aproximativ 350 de foşti deputaţi au depus cereri pentru a primi pensii speciale

Marii și extraordinarii parlamentari de Caraș Severin, ori fi depus și ei cereri pentru pensia specială? Nu de alta, dar aceștia chiar merită aceste pensii. Doar au muncit și s-au zbătut pentru județ și oamenii din Caraș Severin. Bunăstarea stă să pocnească – să explodeze în județ. Industria și mineritul au ajuns pe cele mai înalte culmi. Duduie industria cărășană de a luat-o dracu. Avem di tăti. Cele mai mari salarii din țară, suntem pe locul întâi în ceea ce privește nivelul de trai și….. În fine, luați tot ce s-a scris aici, de la coadă la cap. Adică – suntem cei mai săraci din țară, suntem pe ultimul loc în ceea ce privește dezvoltarea și nivelul de trai, industria și mineritul sunt la pământ iar tinerii pleacă pe capete din țară.
https://youtu.be/FzB3tVV5cd8
Ei, pentru toate acestea trebuie să le mulțumim și domnilor parlamentari de Caraș Severin. Indiferent de coloratura politică. În fine, la fel de adevărat este că și aleșii locali au pus și ei umărul la distrugerea județului. Dacă parlamentarii au făcut acest lucru din exterior, adică de la București prin nepăsarea lor și fiind interesați doar de propriile afaceri și propria îmbogățire, aleșii locali și județeni au ,,subminat” județul din interior prin aceleași învârteli și mânării – la nivel mai mic. Dovadă stau arestările în lanț – aproape că nu mai avem primar care să nu fie bănuit sau cercetat pentru ceva mânăreli și lucrurile nu se vor opri aici.

Suntem foarte curioși ce ar scrie un parlamentar de Caraș Severin într-un raport de activitate dacă ar fi să dea socoteală celor ce i-au trimis la București ca să îi reprezinte. Ca să le apere interesele. Ce ar scrie ? Cu ce s-ar putea lăuda că au făcut pentru județ? Ce au făcut ei în 25 de ani? Toți, la rând. Să vedem și noi măcar ,,un ceva acolo” – o realizare a vreo unui parlamentar. Ne referim aici la realizări pentru județ, nu pentru ei. În afară de a dormii sau de a se uita la filme porno pe tabletă.

Se zvonește – și o spun chiar cei în cauză pe la diferite chefuri și ocazii, că un loc de candidat costă frate – nu ajunge oricine în fruntea listei de partid la alegeri. Fie că este vorba de București, fie că este vorba de forurile locale sau județene. Diferă doar ,,cotizarea”. Păi și atunci, nu trebuie ca respectivul să-și scoată pârleala cumva? Noroc că în ultimii ani a apărut o doamna, tanti DANA – DNA pe numele ei prescurtat, care i-a mai speriat și temperat puțin.

Și cu toate acestea, la plăcinte – înainte ! Aproximativ 350 de foşti deputaţi au depus cereri pentru a primi pensii speciale de parlamentar. Foştii aleşi care au avut cel puţin un mandat întreg de deputat şi care îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi pensionaţi au început deja să depună cereri la Secretariatul general al Camerei, imediat după ce legea privind indemnizaţiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată. Până acum, aproximativ 350 de foşti deputaţi au depus astfel de cereri, au menţionat sursele citate.

Asta cu toate că deocamdată, legea nu poate fi pusă în aplicare, deoarece nu a parcurs toate etapele procedurale. Birourile permanente ale Camerei şi Senatului au adoptat, în urmă cu o săptămână, normele de aplicare a legii fără a aştepta însă avizele de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul de Finanţe. Cele două ministere au trimis luni punctele de vedere cu privire la aceste norme, iar potrivit acestora, anumite prevederi „nu sunt conforme” cu legislaţia.

Din acest motiv, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a trimis cele două puncte de vedere Comisiei pentru statutul deputaţilor şi senatorilor pentru a face raport pe marginea avizelor de la Guvern şi modificările ce se impun la normele de aplicare a legii privind pensiile parlamentarilor.

Comentarii

comentarii