La Resita vor avea loc „Zilele Reşiţei şi Ruga Bănăţeană”

Cu prilejul aniversării a 245 de ani de industrie siderurgică la Reșița, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Reşiţa organizează, în perioada 1-3 iulie 2016, „Zilele Reşiţei şi Ruga Bănăţeană”.

Programul manifestării va fi complex și diversificat, cuprinzând simpozioane cu participare internațională, expoziții de artă plastică și filatelie, spectacole muzicale aparținând unor variate genuri muzicale precum simfonic, coral, dance, pop, rock, folk, folcloric, dar și spectacol de teatru și evenimente sportive.
Spectacolele se vor desfășura în două locații: Centrul Civic și Parcul Tricolorului.

Momentul aniversar din istoria Reșiței va fi marcat în cadrul unor simpozioane pe tema industriei, organizate în parteneriat cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, prin expoziții de fotografie și de filatelie.

Numele sonore care se disting în programul artistic al manifestării din acest an sunt:

· IRIS, consacrata formație rock care va evolua în 2 iulie, în Centrul Civic
· Delia, care va concerta în 3 iulie, în Centrul Civic
· Teo Milea, care va susține un recital de pian în 2 iulie, în Centrul Civic
· Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad sub bagheta maestrului Sabin Păuța care va încânta publicul reșițean în 2 iulie, în Centrul Civic
· Nicolae Furdui Iancu, artistul care face să vibreze sufletele tuturor românilor, va evolua în 3 iulie, în Parcul Tricolorului
· Maria Gheorghiu, Cristian Buică, Dinu Olărașu și Vasile Mardare – cantautorii care vor aduce aproape de suflet acordurile muzicii folk în 2 iulie, în Centrul Civic
· Camelia și George Hora – care vor concerta în 2 iulie, în Parcul Tricolorului.
Programul artistic va fi completat și de momente susținute de ansamblurile folclorice aparținând minorităților naționale.

De asemenea, în data de 29 iunie 2016, pe scena Teatrului de Vest din Reșița, va avea loc reprezentația Teatrului Pygmalion din Viena cu piesa “Cină cu Gustav Klimt” de Jacek Cygan, regia Nicolae Dumitru Vlădulescu.
Și în acest an, va fi organizată a doua ediție a manifestării sportive “Pe locuri, fiţi gata, sport!”, în data de 2 iulie, în Centrul Civic, care va consta în prezentarea cluburilor sportive din oraș și desfășurarea unor demonstrații sportive.

În cartierul Câlnic, în 29 și 30 iunie 2016, se va desfășura tradiționala Rugă bănățeană, atmosfera fiind asigurată de Ramona Vița și orchestra condusă de Petrică Vița.

Programul complet al manifestării “Zilele Reșiței și Ruga bănățeană 2016” va fi comunicat în perioada următoare.

Primăria Municipiului Reșița

Comentarii

comentarii