La Zoo Reşita animalele sunt ingrijite asa cum trebuie – imagini tendenţioase în media ( o parte) VIDEO

La Zoo Reşita animalele sunt ingrijite asa cum trebuie. În weekendul trecut, internetul a fost inundat cu un set de imagini în care erau prezentate animalele de la Zoo Reşita, mai exact, condiţiile groaznice în care acestea sunt ținute și mai ales, lipsa de interes pentru soarta lor. Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, răspunsul unor cititori a fost pe măsură: oamenii au acuzat autoritățile de rele tratamente aplicate animalelor și condiții proaste de îngrijire și sănătate. Ba mai mult, la un moment dat, imaginile au ajuns și pe ecranele unei televiziuni centrale, care, fără a verifica temeinic și la fața locului, a împroșcat cu noroi munca unor oameni care, chiar iubesc aceste animale. Totul a fost o făcătura. În imaginile prezentate tendenţios,  este vb de două animale bătrâne care raportate la vârsta umană, ar avea la 80-100 de ani. Tocmai de aia trăiesc acum, fiindcă oamenii au grijă de ele.

 

 

Aproape 2.000 de baloţi de fân, paie şi ghizdei, 8 tone de cereale şi suplimente nutritive pentru speciile sensibile la frig, au fost comandate şi aduse în toamna trecută. La Grădina Zoologică din Reşita s-au făcut provizii serioase. În acelaşi timp, au fost pregătite adăposturile pentru ca animalele găzduite aici să resimtă cât mai puţin scăderea gradelor din termometre. În cuştile animalelor ce provin din zona tropicale, pardoselile sunt încălzite cu ajutorul unei centrale termice.

La Zoo Reşita animalele sunt ingrijite asa cum trebuie. La Grădina Zoologică din Reşita sunt aproape 400 de animale din aproape 60 de specii. La acestea se adaugă păsările. La Reşita, trăieşte singura familie de măgăruşi albi de Baroc din România. Măgarul Alb de Baroc (alb cu ochi albaștri) se găsește numai în grădina zoologică din Reșița. Menționăm faptul că în Europa, sunt 14 exemplare iar la nivel global 288 de exemplare. Citeste tu intreaga stire AICI https://www.infocs.ro/vine-frigul-pregatiri-de-iarna-la-zoo-resita-video/  sau priveste direct imaginile AICI https://youtu.be/YEJNG6fAvIs

Gabriel Stănucă, director zoo, spune că animalele au hrană, că este vorba de rea voinţă sau făcătură cu acele poze apărute cu animalele. Leul este unul bătrân, foarte bătrân, are echivalentul la 90-100 de ani umani şi că arată bine pentru vârsta lui.

Pavel Borchescu – directorul Direcţiei Sanitar Veterniare Caras Severin,  spune că ce a apărut în spațiul public, nu se confirmă. El a verificat personal această situație. Animalele au hrană bună, sunt îngrijite, au curăţenie, într-un cuvânt, animalele arată bine. Doar leul cel bătrân arată……..ca la vârsta lui. Normal, leii trăiesc 10-12 ani. Acesta are 14 ani deja. Sunt animale îngrijiţi bine, la fel şi lupii. Aceştia trăiesc cam 6-8 ani. Cei de la Zoo Reşita au 15 ani – tot datorită bunei îngrijiri. Zimbrii arată la fel. Animalele au hrană, li se fac tratamente medicale şi consultaţii după fișă. Imaginile prezentate în media au fost clar tendenţioase.

 

La Zoo Reşita animalele sunt ingrijite asa cum trebuie. Mai jos, in galerie, aveti imagini filmate si facute de noi in urma cu cateva ore. Parca este o mare diferenta, nu-i asa ? Si atentie, ploua puternic.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments