Legea spune că partidele politice pot depune candidaturile pentru alegerile locale începând de luni, dar nu este asa

Partidele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi pot depune în scris candidaturile pentru consiliile locale, primari şi consiliile judeţene începând de luni, 11 aprilie. Numai că în Caraș Severin, nu este deloc așa. Dimpotrivă, BEJ nici măcar nu este funcțional, la sediul acestuia din cladirea ,,gărzii financiare” nici nu a fost adusa tehnica sau mobilierul. Exista acolo doar o doamnă care…….nu prea știe nimic. În schimb, președintele BEJ, d-l Amzoi, ține să ne asigure că ,,totul este normal și totul se dcesfășoară conform planificării și calendarului alegerilor”. De la Prefectura Caraș Severin, am fost asigurați că……termenul de constituire este până marți 12 aprilie, dată la care va fi anunțată public și componența birourilor respective. În schimb, acolo există deja un jandarm care păzește ce? Probabil de presă pe doamna singură din BEJ Caraș Severin. Fiindcă la vederea camerelor video, a făcut probabil ce știe cel mai bine, a scos reportera afară din holul BEJ.

Si totuși: Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai. De asemenea, până cel târziu 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare.

126 de partide, alianţe şi uniuni şi-au înscris la Biroul Electoral Central (BEC) denumirile şi însemnele cu care vor candida la alegerile locale de pe 5 iunie. În Registrul BEC se regăsesc atât formaţiunile politice ”vechi” – PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar şi partide ”noi”: UPR, Sebeşul verde, Alianţa Împreună pentru Săcele, Partidul Societăţii Ieşene, Partidul Comunitar din România, Partidul Săcălazului din România, Partidul Mândri că suntem Arădeni, etc.

Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai şi se va încheia pe 4 iunie, la ora 7,00.

Comentarii

comentarii