Liderul PSD, Liviu Dragnea, intampinat cu proteste, rahat, catuse, si aplauze la Resita VIDEO

Liviu Dragnea, întâmpinat cu o tavă cu rahat turcesc, cătușe și huiduieli la Reșița. Cine l-a aplaudat pe liderul PSD. Președintele PSD a sosit, sâmbătă, la Reșița, pentru a participa la conferința județeană de alegeri a PSD Caraș-Severin. Liviu Dragnea a fost întâmpinat cu huiduieli de un grup de zeci de protestatari, în timp ce membrii social-democrați l-au aplaudat.
Doi dintre protestatari au venit cu o tavă cu rahat, iar un altul cu o pereche de cătușe. De asemenea, membrii social-democraţi ai organizaţiei din Caraş-Severin au scandat „PSD, PSD” pentru a încerca să acopere huiduielile manifestanților.

Luminiţa Jivan este noul președinte al PSD Caraș-Severin, aleasă prin vot deschis de membrii social-democraţi. Noul președinte executiv al PSD Caraș-Severin este primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, iar senatorul Ionuţ Chisăliţă este secretar executiv. De asemenea, au fost aleși 23 de vicepreședinți. Luminiţa Jivan, noul lider al social democratilor caraseni a spus ca: „Vă mulţumesc pentru încrederea acordată azi, încredere pe care o dublez cu faptele mele. Cei mai mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți și știți că pun faptele înaintea oricăror promisiuni și vorbe meșteșugite. Nu mi-am dorit nicio clipă să conduc această organizație dintr-un orgoliu efemer, pentru o ambiție personală. Mi-am dorit să schimb lucrurile în bine, să duc la București proiectele comunităților pentru care cuvinte precum dezvoltare locală, modernizare, infrastructură, alimentare cu apă, canalizare erau străine, mi-am dorit ca dumneavoastră, colegii mei, primarii de comune și orașe, consilieri județeni și locali, simpli membri ai PSD să aveți un partener de dialog și un om care să vă asculte și să aibă în același timp o atitudine corectă. Ușa mea este deschisă pentru oricine. Şi vom găsi soluţii la probleme. Vor urma două examene extrem de serioase pentru noi, cei din PSD. Vă chem pe toți, să strângem rândurile și să demonstrăm că nu suntem doar cel mai mare partid politic al României post-decembriste, ci partidul care va da cei mai mulți europarlamentari și viitorul președinte al țării!”.

În discursurile susţinute de mulţi dintre cei prezenţi au fost evidenţiate problemele cu care se confruntă administraţiile locale, nevoia de susţinere a proiectelor judeţene şi locale, dorinţa de câştigare a alegerilor.
„PSD Caraş-Severin este, de acum, o organizaţie curată”, a declarat Liviu Dragnea, la intrarea în sala în care are loc conferinţa. Liderul social-democrat a făcut referire la plecarea de la conducerea organizației PSD Caraș-Severin a lui Ion Mocioalcă. El a plecat la formaţiunea Pro România, la începutul lunii decembrie.

Liviu Dragnea a lansat un atac la adresa lui Klaus Iohannis și a fostului președinte Traian Băsescu. „Toți cei de dreapta, toți acei guralivi care împrăștie ură și dezbinare, ca să le poată reuși acest lucru, au nevoie ca o mare parte din România să stea în sărăcie și noroi și fără acces la civilizație”. „Doar să vă aduceți aminte cât urla Băsescu, când eu eram ministru al Dezvoltării, împotriva acestui program de dezvoltare locală. Cât înjură Iohannis acest program și încearcă să-l blocheze. De ce? Ei vor în continuare ca o mare parte dintre români să sufere, să fie supărați, frustrați ca să poată să le însămănțeze acea sămânță otrăvită de dușmănie, de dezbinare”. „După doi ani de zile am reușit să identificăm o parte dintre piedicile tuturor lucrărilor. Pe de o parte procurorii, pe de altă parte birocrați care spun că nu pot să facă asta pentru că nu ai voie. Și stăm cu banii, cu documentele, cu proiectele și nu putem să începem proiectele. E singura țară din Europa și din lume în care se întâmplă asta”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că pe lângă ce 1,2 miliarde de lei care s-au investit, sunt în curs de investiții, județul are nevoie de o infrastructură adecvată și a promis o serie de investiții în sănătate și în educație dar vede și o posbilă reindustrializare a Banatului de munte.
„[Caraș-Severinul – n.a.] Este un județ care mai are nevoie de câteva lucruri importante, principalul obiectiv al Guvernului este o cale de acces importantă către județ. Cel puțin un drum expres. Trebuie să înceapă procedurile rapid, Caraș-Severinul nu este doar un județ cu potențial turistic, are și un potențial economic uriaș. S-a luat deja decizia de a face legătura între Uricani și Băile Herculane, care este un drum important, dar nu suficient. Investițiile în sănătate în județul Caraș-Severin vor începe să curgă. Vor fi investiții serioase în educație. Am stabilit cu doamna Jivan să avem o discuție despre un program de reindustrializare a județului!”, a declarat Liviu Dragnea.
Dragnea a subliniat că va purta discuţii cu preşedintele filialei judeţene a PSD, deputatul Luminiţa Jivan, despre un program de reindustrializare a judeţului, având în vedere că „judeţul Caraş-Severin este unul care a contribuit în mod important şi determinant la economia românească”.

Comentarii

comentarii