Locuitorii din comuna Păltiniș din Caraș Severin într-un protest spontan in fața primăriei VIDEO

,,Nu vrem primar ales de străini, Vrem alegeri libere, Fără corupție la alegeri” și alte lozinci au fost scandate de câteva zeci de locuitori din comună Păltiniș într-un protest spontan. Oamenii îl acuză pe actualul primar PSD Ioan Popovici că prin intermediul surorii sale care este șefa serviciului de Evidența Populației din cadrul Primăriei Păltiniș, a eliberat mai multe cărți de identitate cu domiciliul flotant mărind astfel numărul alegătorilor.

Conform declarațiilor contracandidatului actualului primar, Adrian Chinezu din partea PNL, acestora li s-ar fi promis sume de bani în două tranșe – o parte înainte de alegeri și restul la aflarea rezultatelor alegerilor doar ca să voteze cu PSD.

Adrian Chinezu, candidatul pentru primărie din partea PNL – a depus plângeri la Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, la DIICOT Timișoara și DNA. Plângeri la Poliție și Parchet au fost depuse și de către Ioan Popa și Romeo Dunca – lideri ai organizației județene a PNL.

Sătenii spun că vor protesta şi în fata Instituției Prefectului, cerând alegeri corecte fără flotanți care stau în localitate doar în ziua votului și în cazul în care nu se va rezolva această situație se vor instala cu corturile în fața primăriei și vor intra în greva foamei. Ei nu exclud nici protestele extreme de genul blocării DN 58 Reșița – Caransebeș. Adrian Chinezu spune că a pierdut alegerile de acum 4 ani tot cu ,,ajutorul” flotanților aduși de actualul primar.

Doi dintre respectivii flotanți cercetați acum de poliție spun că au acceptat această situație fiindcă nu aveau cărți de identitate și nimeni nu le-ar fi făcut aceste acte neavând un domiciliu stabil. În ceea ce privește sumele de bani care le-ar fi fost promise, declarațiile acestora sunt ambigue iar poliția va stabili adevărul.

Am încercat să-l contactăm pe primarul Ioan Popovici pentru un apel video, dar probabil era în campanie într-o zonă fără semnal. În toată comună semnalul de telefonie mobilă este o problemă. Într-o convorbire telefonică avută cu dânsul, el neagă toate acuzaţiile.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș Severin, Alina Boeru, spune că au fost depuse sesizări privind unele aspecte din campania electorală și că instituția a început verificările privind aspectele semnalate de Ioan Popa și Romeo Dunca.

Comentarii

comentarii