Lucrări ample de amenajare în Parcul Central din Oravița VIDEO

Am demarat lucrările de amenajare a Parcului Central. Inaugurat la data de 1-3 iunie 1933, odată cu sediul Prefecturii (actualul sediu al Primăriei) de către Majestatea Sa, Regele Carol al II-lea al României, Parcul Central reprezintă unul dintre locurile cele mai frumoase și mai încărcate de istorie din orașul nostru. Dovada este aceea că la inaugurare au participat numeroase personalități istorice, literare, culturale ale vremii, dintre care amintim pe voievodul de Alba Iulia şi cneaz de Banat, Mihai I, prim-ministrul României Alex. Vaida-Voevod, poetul Octavian Goga.

Cu acest prilej, a fost dezvelit și tripticul statuar, busturile realizate de sculptorul Romul Ladea ale celor 3 mari personalități ale vremii: Regele Ferdinand I Întregitorul, poetul Mihai Eminescu și istoricul Damaschin Bojincă.

Proiectul de reabilitare a Parcului central se alătură unui proiect mai amplu de punere în valoare a centrului istoric orăvițean, acest parc urmând să beneficieze de lucrări complete de reabilitare, amenajare și modernizare în sensul descris de legislația privind siturile istorice protejate. Configurația parcului se va modifica în ideea unei readuceri la alcătuirea inițială, incluzând elemente decorative, materiale de execuție, mobilier urban, signalistică și alte intervenții care vor fi conforme cu estetica specifică epocii în care a fost amenajat parcul.

Comentarii

comentarii