Lumina sfantă a Invierii, a ajuns si la Resita adusa de la Ierusalim VIDEO

,,Veniți de luați lumină” au spus preoții și la Reșița. Și credincioșii s-au apropiat și au luat lumina pe care au dus-o în case pentru a fi de ajutor și sprijin la ceas de cumpănă și de teamă.
Câteva mii de reșițeni au asistat și participat astă noapte în Parcul Tricolorului la ceremonialul slujbei de Înviere. Oamenii au stat la slujba de dinaintea miezului nopții până în momentul în care, Lumina Sfântă a Învierii de la Ierusalim, a ajuns și la ei.
Candela cu fărâma strălucitoare de sfințenie dătătoare de viață, a fost adusă cu o mașină a Primărie, de la Timișoara. Lumina a sosit pe aeroportul Timișoara fiind adusă cu un avion special de la București unde sosise de la Sfântul Mormânt de la Ierusalim. Preotul a primit lumina din mâna delegației ce a adus-o în Banatul Montan, după care, a împărțit-o preoților de la bisericile și mânăstirile din Reșița și împrejurimi. Așa cum se proceda din totdeauna în comunitate la bănățeni, primul care a primit lumină a fost cel mai bătrân preot după care lumina din lumină a luat și actualul edil, viceprimarul Ioan Crina.

Apoi, preoții au chemat creștinii să vină și să ia lumină. Oamenii spun că lumina aceasta luată de la biserică în noaptea Învierii, este bună pentru casă, pentru a le reda oamenilor speranța. Creștinii aprind lumânarea de la Înviere atunci când se tem de ceva, când sunt bolnavi, când se roagă sau când este vremea rea.

Alaiul de credincioși a pornit apoi cu luminile în mâini să înconjoare Parcul Tricolorului în care este situată biserica, așa cum fac de câțiva ani buni. Dimineață, creștinii vor participa ,,învierea mică” prilej cu care vor aduce de acasă câte puțin din bucatele pregătite pentru masa de Paști și care vor fi sfințite de preot.

Comentarii

comentarii