Luminița Jivan se implica direct in salvarea traseului feroviar Oravița-Anina

Luminița Jivan se implica direct in salvarea traseului feroviar Oravița-Anina. Președinta PSD de Caraș-Severin, deputata Luminița Jivan, în calitatea ei de parlamentar, a luat pozitie pentru ca linia ferată Oravița-Anina să nu aibă soarta altor obiective turistice de interes national, în condițiile în care nu este vorba despre un traseu și o infrastructură oarecare, ci despre cea mai veche cale ferată montană din România.

 

Luminița Jivan spune că: „Salvarea Semeringului bănățean reprezintă pentru mine un proiect de suflet, întrucât poate fi considerat cu adevărat o bijuterie pierdută a turismului românesc. De-a lungul timpului m-am implicat pentru salvarea acestuia, luând legătura personal cu fostul ministru al Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, cu ajutorul căruia am reușit să stopăm o decizie inițială a CFR Călători, aceea de a închide total circulația pe această cale ferată“.

 

Luminița Jivan se implica direct in salvarea traseului feroviar Oravița-Anina. Luminita Jivan a mai spus ca: ,,Am trimis și o interpelare domnului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, în speranța că va soluționa cât mai repede această situație de interes național. De asemenea, îi solicit și public domnului ministru să sprijine nu numai județul Caraș-Severin, ci toată România și să urgente desființarea decizie CFR Călători. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a salva Semeringului bănățean. Decizia CFR Călători este inadmisibilă pentru că efectele sale vor fi dezastruoase asupra acestei căi ferate și asupra turismului românesc”.

 

Comentarii

comentarii