@Breaking newsActualitate

Lupac – Satul fără apă și cu fântânile otrăvite de groapa de gunoi a Reșiței VIDEO

Au trecut două luni și apa din fântânile publice din Lupac nu este nici acum potabilă după poluarea accidentală cu levigat. Oamenii sunt în continuare atenționați să nu consume apă din aceste fântâni.

O nouă analiză a apei din fântânile publice din Lupac a fost făcută de către angajații Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, rezultatele arată că apa nu este potabilă nici la două luni după ce toate sursele de apă potabilă din localitate au fost poluate cu levigat de la deponeul ecologic din apropiere.  La vremea respectivă a fost interzisă până și adăparea animalelor cu apă din fântânile publice.

De asemenea, au fost identificate persoanele vulnerabile care au fost aprovizionate cu apă, iar cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a fost transportată în comună o cisternă cu o capacitate de 3000 litri de apă menajeră pentru a fi distribuită populației și s-a intervenit si pentru decontaminarea surselor de apă din localitatea Lupac.

Autoritățile locale din Lupac au obligația de a sigura apa potabilă pentru cetățeni.

Comentarii

comentarii