Lupta cu incendiile de vegetatie uscata – Hectare intregi in flacari VIDEO

Lupta cu incendiile de vegetatie uscata. Pompierii militari din cadrul ISU Semenic au interveni în ultimul timp la mai multe incendii de vegetație uscată și miriști în tot județul. Suprafața afectată este de sute de ha. Cauză probabilă de producere a incendiilor este utilizarea focului deschis în spaţii deschise. Cu alte cuvinte, cineva vine şi dă foc fâneţelor şi vegetaţiei de pe terenuriule ce ar fi trebuit curăţate şi cosite la vremea lor.

De câteva zile, în Caraș Severin, din cauza numărului mare de incendii în tot județul, pompierii militari din judeţ, aleargă în toate părțile. Flăcările au distrus zeci de hectare, dacă nu sute la nivel de județ și au ajuns până în apropierea drumurilor naţionale sau al cartierelor și satelor punând casele și gospodăriile în pericol.

Lupta cu incendiile de vegetatie uscata. Aseară, un incendiu de vegetaţie a distrus vreo 10 hectare de fâneață în Valea Almăjului. Susținute și de vânt, flăcările s-au apropiat de grădini şi de livezi. Au ars fâneţele, dar focul a intrat și în livezi și grădini. Flăcările au distrus mai mulți baloţi de fân.

Conform legii, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu focul și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancționează cu amenzi cuprinse între 1000-2500 lei, potrivit HG 537/2007, art.1, pct 3, lit r privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii