Mai bine de 30% din personalul medical din Caraș Severin, refuză vaccinarea anticovid VIDEO

Mai bine de 30% din personalul medical din Caraș Severin, refuză vaccinarea anticovid. În Banatul de munte, aproape 70% dintre cadrele medicale și-au arătat disponibilitatea de a se vaccina în prima fază a campaniei de imunizare. Campania de vaccinare a debutat ieri în 10 spitale de pe teritoriul României. Până la finele anului, urmează să fie vaccinate și cadrele medicale din spitalele cărășene.

Zilele acestea, 10.000 de doze de vaccin anticov-19 au ajuns în România. În zilele următoare, alte 140.000 de doze de vaccin urmează să ajungă în țară. Acestea vir fi distribuite în primul rând spitalelor aflate în prima linie. Printre acestea, se numără și cele din Caraș-Severin: Spitalul Județean de Urgență Reșița, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și Spitalul Orășenesc Oravița.


Deși vaccinul este gratuit, nu toate cadrele medicale doresc să se imunizeze. Dintre cei peste 3900 de medici, asistenți sau infirmieri din Caraș-Severin, doar 69% vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Cel mai reticent la vaccin, este personalul medical angajat în centre rezidențiale.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, sunt cele formate din personalul din domeniul sănătății, personalul din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV-2 și personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Comentarii

comentarii