Mai multi oameni au fost muşcati de vipere în zona Gârnic VIDEO

Mai mulţi oameni au fost muşcaţi de vipere în comună Gârnic. Doi turiști cehi și o femeie de aproximativ 45 de ani au fost mușcați de vipere în comună Gârnic în cursul săptămânii trecute. Se pare că şerpii s-au înmulțit în ultimii ani în această parte a Banatului de Munte. Mai mulţi oameni au fost muşcaţi de vipere în comună Gârnic. Vipera, cel mai periculos șarpe care trăiește în Banat, a atacat din nou. Vipera nu trebuie deranjată. Ea hibernează iarna şi iese la soare când vine căldura. Dacă nu e deranjată, nu atacă, ea practic se apără.

Femeia din Gârnic a fost mușcată miercuri seara de viperă, pe un câmp de lângă sat. În timp ce culegea plante pentru ceai, ea a fost înţepata în zona piciorului. La fața locului a sosit ambulanța care a transportat-o la Spitalul Județean din Reșița, unde i-a fost administrată o doză de antiviperin.

Zona Gârnic – de fapt toate satele cehești din zona Clisurii Dunării, sunt asaltate vara de un număr mare de turiști, majoritatea din Cehia și Germania. Aceștia vin să viziteze zona în care încă se mai păstrează obieiuri străvechi ale etniei cehe. Cehii au venit în Banat acum vreo 200 de ani aduși de împărăteasa Maria Terezia. În ultimele săptămâni, la Gârnic au mai fost mușcați de vipere doi turiști cehi.

Este vorba de un şofer de autobuz ceh şi un turist ce se afla în concediu prin zonă. Este recomandat ca turiştii să fie foarte atenţi atunci când fac drumeţii prin zonele de munte din Banat, să aibă pantaloni lungi şi ghete în picioare. Dacă se întâmplă cumva să fie muşcaţi, turiştii trebuie să sune imediat la 112 şi să stea cât mai liniştiţi pentru a evita ca veninul să se răspândească în tot corpul. De asemenea, vaccinul antiviperin trebuie administrat rapid deoarece omul poate muri în câteva ore.

Mai mulţi oameni au fost muşcaţi de vipere în comună Gârnic. Localnicii din Gârnic și Padina Matei, spun că așa ceva nu s-a mai întâmplat în zona lor. Vipere au existat dintotdeauna, dar acestea trăiau la câțiva km de sat, în zone greu accesibile. Și nu erau așa de multe. Acum, apar tot mai des și prin grădini sau curțile locuitorilor. Oamenii mai spun că în zonă a mai apărut o specie de șarpe care nu a mai fost văzută pe acolo. Acesta este foarte lung, până la doi metri și are pe spate diferite desene.
Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii