Mai mulţi vânzători decât cumpărători în pieţele din Reşita VIDEO

Mai mulţi vânzători decât cumpărători în pieţele din Reşita. Pieţele din Reşita sunt aproape goale. Asta în condiţia în care astăzi, prin tradiţie, la Reşita este zi de piaţă. Numărul vânzătorilor îl depăşeşte pe cel al cumpărătorilor. Asta în condiţia în care preţurile zarzavaturilor şi produselor este aproape neschimbat. Doar la cartofi s-a înregistrat o creştere de 50 de bani la kilogram. De la 2,50 lei, preţul cartofilor a crescut la 3 lei.

Cu toate acestea, cumpărătorii sunt foarte puţini. Majoritatea caută cartofi de sămânță pentru semănat. În rest, chiar și prețul cepei verzi, al ridichiilor sau al verzei de primăvară, a rămas la fel ca anul trecut. La mare căutare sunt urzicile, leurda și măcrișul. Oamenii spun că leurda și urzicile au proprietăți antigripale.

La magazine, regulile de protecție sunt respectate. Cetățenii stau la rând în afara farmaciilor, la casele de marcat se păstrează distanță între cumpărători iar pe rafturi se găsesc de toate. Mai puțin făina și drojdia. Din farmacii lipsesc anumite medicamente pentru bolnavii de diabet, alcoolul sanitar, mănușile și măștile de protecție.

Comentarii

comentarii