Malpraxis? Tanara de 32 de ani moarta la Resita, nu a fost bolnava de gripa

Directia de Sanatate Publica a judetului Caras Severin, a emis un comunicat de presa in care se spune ca: ,,Aşa cum am promis în cadrul ultimei conferinţe de presă, revenim cu rezultatul probelor recoltate și trimise la Institutul Cantacuzino pentru pacienta L.M.L. de 32 de ani, din Reșița, care a decedat la Spitalul Județean de Urgență din Reşiţa după ce a dat naştere unui copil sănătos.

Probele au fost destinate identificării virusurilor de tip gripal A și B dar și virusurilor respiratorii sinicitiale, rhinovirus, metapneumovirus uman, coronavirusuri paragripale 1,2,3 și 4, bocavirusuri, enterovirusuri dar și cel rujeolic. Toate rezultatele sunt negative.
In concluzie, decedata nu a suferit de gripă și nu a fost afectată de niciunul din aceste tipuri de virusuri.
Vezi toata stirea aici: https://www.infocs.ro/si-a-pierdut-viata-dupa-ce-a-adus-pe-lume-o-alta-viata-femeie-decedata-in-spital-la-resita-video/

 

Lergat de aceasta situatie si mai ales, de una dintre declaratiile ce apar in materialul video din articol, doctorul Florea Bortun a remis reactiei un drept la replica pe care il prezentam integral. Ba mai mult, domnia sa ataseaza acestui drept la replica si cateva inscrisuri privin aceasta situatia si contextul in care a aparut aceasta declaratie. Probabil ca rapus de durere, bietul om a confundat cateva evenimente, mai exact, probabil ca  este vorba despre o suma ce s-a achitat serviciilor de pompe funebre sau alte cheltuieli.

 

În virtutea art. 49. din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual  a Consiliului Național al Audiovizualului, conform căruia: ”Orice persoană fizică sau juridică ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate prin prezentarea în cadrul unui program audiovizual a unor fapte neadevărate beneficiază de dreptul la replică”,
vă rog să-mi acordați acest drept la replică referitor la montajul video difuzat de dvs. în data de 03.04.2019, sub denumirea ”Și-a pierdut viața după ce a adus pe lume o altă viață – Femeie decedată în spital la Reșița” https://www.infocs.ro/si-a-pierdut-viata-dupa-ce-a-adus-pe-lume-o-alta-viata-femeie-decedata-in-spital-la-resita-video/, ce include o secvență în care numitul Păun Rusalin, tatăl defunctei Lupu Mariana Liliana, decedată la 30.03.2019, afirmă că i-am solicitat și mi-a remis suma de 600 Euro pentru operația cezariană la care a fost supusă fiica sa anterior decesului. În exercitarea dreptului la replică sus-menționat, solicit publicarea următorului text, în temeiul art. 57 alin. 4 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual:

”Subsemnatul dr. Borțun Florea, medic primar Obstetrică-Ginecologie, șef Secție Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, având în vedere faptul că în montajul video difuzat de InfoCS.ro în data de 03.04.2019, sub denumirea ”Și-a pierdut viața după ce a adus pe lume o altă viață – Femeie decedată în spital la Reșița” apare dl. Păun Rusalin, tatăl defunctei Lupu Mariana Liliana, decedată la 30.03.2019, afirmând că i-am solicitat și mi-a remis suma de 600 Euro pentru operația cezariană la care a fost supusă fiica sa anterior decesului,
arăt că NU am solicitat și NU am primit suma de 600 Euro de la numitul Păun Rusalin, tatăl defunctei Lupu Mariana Liliana. Atât acesta, cât și ceilalți aparținători ai defunctei, respectiv Păun Marioara (mama), Lupu Alin Rafael (soțul), Lupu Ioana (soacra), Păun Rusalin jr. (fratele) au semnat declarații olografe în care arată că nu este adevărat că am solicitat și am primit această sumă de bani și că afirmația a fost făcută de tatăl defunctei într-un moment de adâncă supărare, fiind sub influența sedativelor ce i-au fost administrate. Cu toții mai arată că Păun Rusalin senior nici nu a fost la spital în ziua de sâmbătă, 30.03.2019, astfel că nu avea cum să-mi ofere suma de 600 Euro, așa cum a afirmat.
Am fost medic de gardă pe Secția Obstetrică-Ginecologie în momentul în care s-a declanșat travaliul gravidei. Am fost solicitat de dr. Bura Iulian, medic de gardă pe Secția ATI. Nașterea naturală nu se putea efectua iar starea generală a gravidei se deteriora rapid, astfel că a s-a impus operația cezariană și extragerea fătului din uter cât mai rapid. Intervenția chirurgicală în sine a fost necesară, justificată și reușită”.

În speranța că veți respecta dispozițiile legale referitoare la dreptul la replică, vă mulțumesc.

dr. Borțun Florea