Actualitate

Si-a pierdut viata dupa ce a adus pe lume o alta viata – Femeie decedata in Spital la Resita VIDEO

O femeie în vârstă de 32 de ani din Reșița a murit după ce a născut un băiețel sănătos la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşita. Este primul copil al tinerei familiei Lupu. Femeia a fost înregistrată din a doua lună de sarcină şi era în evidenţă unui medic din cadrul Spitalului. Ea a fost la control în fiecare lună şi nimic nu prevestea vreo problemă pentru starea ei de sănătate sau a copilului.
Săptămâna trecută, gravidă s-a simţit rău, a făcut febră şi avea o tuse seacă. Dusă de soţ, ea a ajuns la spital marți dimineață cu febră, tuse și imposibilitate de a respira. I s-a aplicat un tratament pentru răceală , asta până sâmbătă când starea ei s-a agravat tot mai mult. Medicul a decis că nu mai este de aşteptat şi i-a făcut cezariană pentru a fi salvat copilul.

Familia spune că femeia nu a mai fost consultată de nici un alt doctor, decât de cel de la ginecologie. Sâmbătă, tânăra a fost operată și după operație a apucat doar să-și vadă copilul. La 6 ore după cezariană, femeia a decedat. Șocul a fost imens pentru familia tinerei, care acum cere să se facă doar dreptate.

Soţul şi familia, nu acuză pe nimeni în mod direct de moartea femeii, nu rostesc nici un nume, ci doar cer dreptate. Ei acuză sistemul de sănătate şi spun că s-a greşit undeva din moment ce fiica lor este moartă.

Familia a depus o plângere la parchet şi o alta la Colegiul medicilor. Necropsia femeii a fost făcută doar luni, iar ieri, familia a cerut să vorbească cu presă pentru că ei consideră că este extrem de grav ce s-a întâmplat, că se încearcă mușamalizare cazului.

Spitalul Județean de Urgență din Reșița a ieşit într-o conferință de presă pentru a prezenta și poziția oficială a Unității sanitare, mai mult chiar, la spital s-a declanșat o anchetă și la finalizarea ei se vor prezenta concluziile.

Nu în termeni direcți, dar întrebați de presă, cei doi doctori care au salvat copilul, medicul de la ATI Iulian Bura și cel ginecolog Florea Borțun, au precizat că sâmbătă dimineața starea femeii se gravase și începuse și travaliul, așa că au hotărât împreună să intre în sala de operație și să-i facă cezariană.

Mai mult chiar Florea Borțun, șef de secție a făcut o afirmație în prezența colegului său mai tânăr, ginecologul care a avut-o în evidența să. Doctorul Borțun a spus în astfel de situații este bine să ceri și părerea colegilor tăi, adică atunci când ai un caz de o asemenea gravitate, nu aștepți, ci te duci la colegii doctori și te consulți cu ei.

Doctorul Mircea Achim, medicul care a avut-o în observație pe tot parcursul sarcinii și pe care acum familia tinerei care a murit îl acuză de lipsă de empatie, de lipsă de implicare și poate chiar de culpă medicală, a afirmat că nu-și reproșează nimic și că el consideră că a făcut tot ce trebuia într-o astfel de situație.

 

Lergat de aceasta situatie si mai ales, de una dintre declaratiile ce apar in materialul video din articol, doctorul Florea Bortun a remis reactiei un drept la replica pe care il prezentam integral. Ba mai mult, domnia sa ataseaza acestui drept la replica si cateva inscrisuri privin aceasta situatia si contextul in care a aparut aceasta declaratie. Probabil ca rapus de durere, bietul om a confundat cateva evenimente, mai exact, probabil ca  este vorba despre o suma ce s-a achitat serviciilor de pompe funebre sau alte cheltuieli.

 

În virtutea art. 49. din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual  a Consiliului Național al Audiovizualului, conform căruia: ”Orice persoană fizică sau juridică ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate prin prezentarea în cadrul unui program audiovizual a unor fapte neadevărate beneficiază de dreptul la replică”,
vă rog să-mi acordați acest drept la replică referitor la montajul video difuzat de dvs. în data de 03.04.2019, sub denumirea ”Și-a pierdut viața după ce a adus pe lume o altă viață – Femeie decedată în spital la Reșița” https://www.infocs.ro/si-a-pierdut-viata-dupa-ce-a-adus-pe-lume-o-alta-viata-femeie-decedata-in-spital-la-resita-video/, ce include o secvență în care numitul Păun Rusalin, tatăl defunctei Lupu Mariana Liliana, decedată la 30.03.2019, afirmă că i-am solicitat și mi-a remis suma de 600 Euro pentru operația cezariană la care a fost supusă fiica sa anterior decesului. În exercitarea dreptului la replică sus-menționat, solicit publicarea următorului text, în temeiul art. 57 alin. 4 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual:

”Subsemnatul dr. Borțun Florea, medic primar Obstetrică-Ginecologie, șef Secție Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, având în vedere faptul că în montajul video difuzat de InfoCS.ro în data de 03.04.2019, sub denumirea ”Și-a pierdut viața după ce a adus pe lume o altă viață – Femeie decedată în spital la Reșița” apare dl. Păun Rusalin, tatăl defunctei Lupu Mariana Liliana, decedată la 30.03.2019, afirmând că i-am solicitat și mi-a remis suma de 600 Euro pentru operația cezariană la care a fost supusă fiica sa anterior decesului,
arăt că NU am solicitat și NU am primit suma de 600 Euro de la numitul Păun Rusalin, tatăl defunctei Lupu Mariana Liliana. Atât acesta, cât și ceilalți aparținători ai defunctei, respectiv Păun Marioara (mama), Lupu Alin Rafael (soțul), Lupu Ioana (soacra), Păun Rusalin jr. (fratele) au semnat declarații olografe în care arată că nu este adevărat că am solicitat și am primit această sumă de bani și că afirmația a fost făcută de tatăl defunctei într-un moment de adâncă supărare, fiind sub influența sedativelor ce i-au fost administrate. Cu toții mai arată că Păun Rusalin senior nici nu a fost la spital în ziua de sâmbătă, 30.03.2019, astfel că nu avea cum să-mi ofere suma de 600 Euro, așa cum a afirmat.
Am fost medic de gardă pe Secția Obstetrică-Ginecologie în momentul în care s-a declanșat travaliul gravidei. Am fost solicitat de dr. Bura Iulian, medic de gardă pe Secția ATI. Nașterea naturală nu se putea efectua iar starea generală a gravidei se deteriora rapid, astfel că a s-a impus operația cezariană și extragerea fătului din uter cât mai rapid. Intervenția chirurgicală în sine a fost necesară, justificată și reușită”.

În speranța că veți respecta dispozițiile legale referitoare la dreptul la replică, vă mulțumesc.

dr. Borțun Florea

 

 

 

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Si-a pierdut viata dupa ce a adus pe lume o alta viata – Femeie decedata in Spital la Resita VIDEO

  • Pe Bortun il pufneste rasul..NESIMTIREEE !! Indolenta lor si fuga dupa bani si averi i-a facut neoameni. Rezultatul anchetei o sa fie previzibi.”mortul e vinovat” pt ca traim in Romania.Aici cand mori ori esti gras,ori ai alte boli nedescoperite.ori nu esti vaccinat.Gasesc tot mai mult motive ca sa se exonereze de vina si sa scape de pedeapsa binemeritata.Sa-i bata D-zeu pe cei vinovati si sa plateasca si aici si pe lumea cealalta pt uciderea acestei copile.

Comentariile sunt închise.