Mare atenție! Substanțele de protecție a plantelor au regim special

Operațiunile cu produse de protecție a plantelor, verificate de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – rezultatele verificărilor: 2 infracțiuni constatate. În cursul zilei de ieri, 14 martie, polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caras-Severin au efectuat controale la 2 societăți comerciale din județ care desfășoară operațiuni cu produse de protecție a plantelor, constatându-se că acestea aveau expuse la vânzare produse cu termenul de valabilitate expirat.

La ambele societăți comerciale din zona Bocșa au fost găsite 24 de plicuri de fungicid și 11 litri de erbicid, de diferite mărci, cu termenul de valabilitate expirat, expuse spre vânzare publicului.

Substanțele au fost indisponibilizate de polițiști, reprezentanții societăților având obligația să le elimine printr-un operator autorizat, pentru eliminarea totală a deșeurilor periculoase.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”.

Conform O.U.G. nr. 195 din 2005 privind protecția mediului, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru siguranța și sănătatea cetățenilor, prin prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, precum și prin prevenirea producerii de evenimente negative care aduc atingere siguranței și sănătății populației și a mediului înconjurător.

Comentarii

comentarii