Mariana Fiscuci, asistentă la UPU Reșița, răpusă de COVID-19, a plecat pe ultimul drum VIDEO

Mariana Fiscuci, asistentă medicală de la UPU Reșița de peste 15 ani, a pierdut lupta cu viața în fața covid-ului. Asistenta a fost internată la Secţia covid, după care, a fost adusă la ATI fiindcă starea ei de sănătate s-a înrăutăţit. Cu tot efortul medicilor, luni, Mariana Fiscuci s-a stins sub ochii medicilor. 

Azi a plecat pentru totdeauna din spitalul în care şi-a petrecut ultimii 15 ani din viață alături de colegii săi. În sunetul sirenelor și aplauzele colegilor, maşina mortuară cu trupul femeii, a plecat spre cimitir. Un preot a făcut o scurtă  slujbă în curtea spitalului. Colegii au adus flori şi coroane și au aprins lumânări.

Mariana a fost asistentă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșita și în doar două săptămâni, familia sa a fost decimată de moarte. Prima dată i-a murit tatăl, apoi săptămâna trecută pe când ea se afla la ATI, i-a murit soţul, iar acum, a fost răpusă ea de acest virus.„

,,Când ajungi ca tânăr specialist într-un spital nou, într-un oraș unde nu ai  fost niciodată…. Când începi gărzile în UPU lângă niște oameni pe care nu îi știi până atunci…Când faci cu ei o echipă,  lupți, salvezi, când….Azi, te-am pierdut, doamnă asistentă. Un om minunat, profesionist, devotat. Am fost prea mici să te ajutăm în fata bolii parşive! Niciodată nu am apucat să vă zic „mulțumesc”pentru zecile și zecile de gărzi în care am fost o echipă. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”  – Dr. Ilona Isbiceanu – Voina.

,,Buna şi inimoasă noastră colega Mariana Fiscuci, s-a stins prin truda unei meserii pline de solicitări și încercări, cu trupul slăbit de boală și de ani, și a plecat spre veșnică liniște și odihnă.  Cât de trist, trist, pierdem pe cei dragi, ne pare rău pentru această pierdere. De obicei, regretăm oamenii, colegii și prietenii, abia după ce-i pierdem! Ne vom aminti cu drag de tine. Odihneşte-te în pace” Nadia Coman și colegii de la UPU.

Și mesajele curg în continuare din toate părțile. Mariana Fiscuci era casatorita si are un fiu care este medic stomatolog in Franța și doi nepoți pe care îi iubea enorm.

Comentarii

comentarii