Marş al durerii și revoltei față de un sistem judiciar prea permisiv în România VIDEO

Marş al durerii și revoltei față de un sistem judiciar prea permisiv în România. Decizia procurorilor de a-l cerceta în libertate pe tânărul de 19 ani din Reşita care acum două zile l-a ucis cu un pumn pe un altul de 32 de ani – cunoscut în cercul de prieteni cu numele Bordură, a nemulțumit foarte mulți reșițeni. Mai ales că tânărul în cauză, efectiv a sfidat pe toată lumea și în momentul în care Bordură era la morgă, nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să ,,facă live-uri pe instagram”.

Vă reamintim că în 20 mai, în urma unei altercații spontane dintre doi tineri, un bărbat de 32 de ani – Bordură, a murit în urma unui pumn care l-a trântit cu capul de bordura trotuarului. Cei care au văzut ce s-a întâmplat acolo, spun că atacatorul, împreună cu alți amici, ar fi făcut seară gălăgie la scara blocului în care locuia Bordură. Acesta a coborât în fața blocului și le-a cerut celor ce făceau gălăgie, să plece de acolo, mai ales că niciunul nu locuia în blocul respectiv. De aici a pornit o ceartă spontană. Fiindcă i-a răspuns obraznic, bărbatul de 32 de ani, ar fi vrut să-l
lovească cu palma pe cel mai tânăr, dar acesta, s-a ferit și l-a lovit pe bărbatul de 32 de ani cu pumnul în față.

Marş al durerii și revoltei față de un sistem judiciar prea permisiv în România. Omul s-a dezechilibrat și în cădere, s-a lovit cu capul de bordură rămânând inconștient. Omul a decedat câteva minute mai târziu la UPU Reşita. Din păcate, în urma lui, au rămas doi copii şi o nevastă. Cel mai mic, are abia cinci luni şi nu îşi va cunoaște tatăl niciodată. Fetița este mai mare, și deși provine dintr-o căsătorie anterioară a soției, el a crescut-o cu dragoste ca pe propriul copil. Fiul își va cunoaște tatăl doar din fotografii.
Cât despre agresor – S.A. acesta este un tânăr de 19 ani din Reşita, fost sportiv – spune el pe pagina sa de fb – și care, se pare că a mai avut de lucru cu autoritățile. Acesta se descrie ca fiind luptător, însă conform celor de la Clubul de lupte din Reșița, această informație nu este reală.

Tânărul de 19 ani a plecat de la locul incidentului, dar s-a predate poliției după aproximativ o oră – două. El s-a aflat în custodia poliției pentru o noapte, după care, a doua zi, până la procurarea altor probe, conform procedurii legale, a fost pus în libertate sub control judiciar. În prima fază, polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, au deschis în acest caz, un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Marş al durerii și revoltei față de un sistem judiciar prea permisiv în România. În cadrul acestui dosar penal, s-a dispus efectuarea unei constatări medico-legale, care să stabilească cauza decesului. După efectuarea necropsiei, s-a constatat existența unui traumatism cranio-cerebral, care are legătură de cauzalitate cu decesul. În urma concluziilor preliminare ale medicilor legiști, s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

În continuare se efectuează o multitudine de acte de urmărire penală, au fost efectuate toate activitățile procedurale, se efectuează ample probe testimoniale în vederea stabilirii situației de fapt, iar la finalizarea cercetărilor va fi dispusă soluție legală, în funcție de întregul material probator.

Nemuțumiți de faptul că cel care l-a lovit pe Bordură și i-a adus moartea este liber, astăzi, peste 250 de tineri în zeci de autoturisme și-au arătat nemulțumirea și îngrijorarea că un astfel de om se află în libertate după faptă comisă. Ei au au pus portretul prietenului lor Bordură pe mașini, și au pornit într-un marş de protest pe străzile orașului.
În fața clădirii Parchetului, tinerii au oprit mașinile și într-un gest spontan, au ,,aplaudat” decizia procurorului de caz care a decis lăsarea în libertate a celui care l-a lovit pe bărbatul de 32 de ani.


Marş al durerii și revoltei față de un sistem judiciar prea permisiv în România. Tinerii nu au blocat circulația, nu au agasat sau agresat pe nimeni, doar s-au strâns într-o parcare și au pornit într-o plimbare prin oraș, într-un marş al durerii și revoltei față de un sistem judiciar prea permisiv pentru asemenea fapte.

Comentarii

comentarii