Un alt masacru săvârșit în Parcul Național Semenic Cheile – Caraşului?

În zona de protecţie integrală de la Jervani apaţinând Ocolului Silvic Reşiţa se scot şi cioatele din rădăcini pentru a şterge urmele tăierilor de arbori.

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit (detalii pe www.gecnera.ro, https://www.facebook.com/GECNERA?pnref=lhc ), a realizat în perioada aprilie – mai 2015 o monitorizarea a tăierilor de arbori din zona de protecţie integrală aferentă cantonului Jervani aparţinând Ocolului Silvic Reşiţa. Zona de tăieri dă impresia unui parchet organizat, dotat cu utilaje şi rampe de încărcare, unde operatorul s-a straduit să scoată şi cioatele pentru a şterge urmele exploatării.

Unde au fost în această perioadă autorităţile direct responsabile de tăierile în PN Semenic – Cheile Caraşului ? Aceste tăieri, conform legislaţiei actuale, sunt interzise într-o arie de protecţie integrală.

Nu o să mai cerem Administraţiei Parcului Naţional Semenic Cheile – Caraşului, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Timişoara, Comisariatulului Judeţean al Gărzii de Mediu Caraş – Severin şi Direcţia Silvică Caraş – Severin un punct de vedere privind acest caz pentru că suntem sătui de răspunsurile date în trecut de genul „….tăieri autorizate pentru toaletare, igienizare, etc” iar buştenii tăiaţi, atunci ca şi acum, erau sănătoşi şi de bună calitate.

Nu o să-i cerem un răspuns nici d-nei ministru Gabrielescu deoarece în luna martie a.c, atunci când a fost interpelată de d-l deputat Ovidiu Gant în legătură cu concluziile din monitorizările anterioare ale GEC Nera privind tăierile de arbori din PN Semenic Cheile – Caraşului, a răspuns că a dispus o anchetă din partea structurilor teritoriale din Judeţul Caraş Severin din subordinea Ministerului Mediului iar concluzia, care nu putea fi alta, este că nu există tăieri ilegale în Parc.

Vom încerca sensibilizarea comisarului de mediu al Comisiei Europene precum şi Comisia pentru Mediu Sănătate şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European în legătură taierile din PN Semenic – Cheile Caraşului deoarece devoratorii aurului verde al României, cu complicitatea autorităţilor, par a nu se opri cu defrişarea pădurilor la limita parcurilor naţionale.

GEC Nera

Comentarii

comentarii

One thought on “Un alt masacru săvârșit în Parcul Național Semenic Cheile – Caraşului?

  • 10 mai 2015 la 16:40
    Permalink

    Vali,ar trebui sa faci un efort si sa angajezi (poate cu ajutorul Antena1,3) un helicopter si,o ora sa survolezi semenicul de la Valiug pana spre varf si,daca n-o fi prea mult,o ora si pe la Anina-Marghitas-Marila.N-o sa-ti vina sa-ti crezi ochilor! Si binenteles ca nimic nu se taie fara acordul celor pusi sa apere padurea,adica Romsilva,al carei personal,de la cel mai umil padurar si pana la cel mai galonat sef,au facut averi uriase.Sa nu mai vorbim despre sediile,hotelurile si cabanele cu circuit inchis ale romsilva,unde au acces doar ei si grangurii din politica.

Comentariile sunt închise.