Monden

MASTI DIN FRUCTE DE TOAMNA – INCERCATI-LE ACASA

Nimic nu se compară cu măştile naturale din fructe. Acestea hrănesc tenul în profunzime, dau luminozitate şi supleţe, şi sunt uşor de preparat. Iată câteva dintre cele mai bune!

Merele revitalizează tenul

Sucul de măr revigorează ţesuturile (faţă, gât, sâni). Poate fi aplicat pe faţă cu un disc demachiant îmbibat în prealabil în suc de mere. Îl laşi pe faţă timp de 25 de minute după care te clăteşti cu apă călduţă. Dacă ai un ten acneic atunci te poţi spăla cu ceai de nalbă. Acesta grăbeşte vindecarea coşurilor, are o acţiune emolientă şi, la fel ca şi sucul de mere, ceaiul de nalbă ajută la cicatrizarea rănilor.

Gutuia previne ridurile

La prepararea acestei măşti vei avea nevoie de o gutuie potrivită. Pulpa se dă prin răzătoarea fină şi se amestecă cu ulei de migdale şi o linguriţă de pudră de talc. Această pastă obţinută se aplică pe faţa curată, insistând pe zonele cu probleme. La final poţi spăla tenul cu lapte proaspăt sau cu apă minerală.

Prunele au proprietăţi astringente

Decojeşte 3-4 prune şi zdrobeşte-le pulpa. În această pastă adaugi o jumătate de linguriţă de argilă. O amesteci şi o aplici pe faţă, gât şi decolteu şi o laşi să acţioneze 10-15 minute. La final, te speli pe faţă cu apă călduţă. Această mască îţi lasă tenul luminos, are proprietăţi astringente şi este ideală pentru pielea cu pori dilataţi.

Perele tratează tenul sensibil

Dacă pielea feţei tale se exfoliază şi se înroşeşte uşor din cauza factorilor externi atunci poţi prepara o mască din două pere foarte coapte, o linguriţă de zer de lapte şi o linguriţă de lăptişor de matcă sau miere. Pentru mai multă consistenţă şi pentru a o putea aplica mai uşor trebuie să adaugi o linguriţă de talc sau de făină. O laşi să acţioneze zece minute şi apoi o îndepărteazi cu apă călduţă.

Piersicile au proprietăţi nutritive

Piersicile rase amestecate cu ulei de măsline sau cu o linguriţă de smântână proaspătă se aplică direct pe ten. Această mască hrăneşte pielea şi o regenerează. În plus, masca simplă este indicată în tratarea tenului seboreic cu puncte negre. Pentru a te bucura din plin de proprietăţile ei purificatoare trebuie să o laşi să acţioneze timp de 15 minute.

Sursa: fitness-nutritie.ro

Comentarii

comentarii