VIDEO Masuri de prim ajutor invatate de copiii din Centrul Raisa

Beneficiarii, dar şi personalul Centrului Raisa ştiu să acorde, de acum, primul ajutor. Ce trebuie să facă şi cum trebuie să intervină au învăţat de la specialişti, şi anume de la voluntarii Crucii Roşii din Caraş-Severin. Copiii și personalul Centrului Raisa din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost instruiți de către voluntari ai Crucii Roșii Filiala Caraș-Severin cu privire la câteva tehnici de prim ajutor. Medicul formator prin Crucea Roșie, Costică Blaj, le-a vorbit celor din cadrul centrului despre situații în care pot lua parte la cazuri de sufocare, stop cardio respirator sau accidente și i-a informat pe copii când trebuie să fie aplelat numărul de urgență 112 și riscul alarmelor false către acest număr. Copiii și angajații au luat parte și la demonstrații efectuate de voluntari privind tehnica Heimlich, diferite tehnici de pansare, resuscitarea cardio-pulmonară și alte tehnici de prim ajutor.
Reprezentanții centrului care funcționează în cadrul DGASPC au considerat ca fiind foarte benefice astfel de acțiuni atât pentru copii, cât și pentru angajați.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în parteneriat cu Organizaţia de Cruce Roșie, Filiala Caraș-Severin au organizat un curs de prim ajutor pentru beneficiarii de la Centrul Raisa. Cursul a fost organizat atât pentru copiii centrului cât şi angajaţii instituţiei. ”Ne-am gândit să organizăm această instruire pentru a-i ajuta atât pe copii, cât și personalul Centrului Raisa în acordarea primului ajutor. Este bine pentru copii să cunoască astfel de tehnici, să știe cum să ia pulsul cum să resusciteze, să dea primul ajutor, iar personalul în cazul în care unul dintre copiii suferă un accident să poată interveni. Ne-am gândit să mai facem și alte cursuri, să implicăm copiii în cât mai multe activități și să-i pregătim pentru viața independentă”, a precizat șefa Centrului Raisa, Daniela Șalariu.

Voluntarii de la Crucea Roșie au prezentat tehnici specifice și au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor în cazul diverselor accidente care pot pune în pericol sănătatea sau viața copiilor. Deși la început copiii au fost reticinți, pe parcursul instruirii au devenit tot mai receptivi și acțiunea s-a transformat într-una interactivă.
Centrul Raisa este format din două module: Centrul de Primire în Regim de Urgență care în prezent are 11 beneficiari și Centrul Modul Apartamenteîn în care sunt 25 de beneficiari. Copiii din Centrul Raisa au vârste cuprinse între 3 ani și 18 ani și beneficiază de hrană, îngrijire, servicii medicale instruire, activtăți extrașcolare, tabere, excursii și de implicarea personalului privind reintegrarea lor în familie.

Centrul Raisa este organizat pe două module: Centrul de Primire în Regim de Urgenţe care are în prezent 11 beneficiari şi Modulul Apartament care are 25 de beneficiari.

Comentarii

comentarii