Cărășenii și sârbii au inițiat împreună măsuri efective de promovare a turismului în Banat

Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș-Severin a marcat printr-o conferință de presă finalizarea proiectului ”Măsuri efective pentru promovarea turismului în Banat”.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Fundația Turistică Banatia și Organizația Turistică Pancevo în perioada 31.12.2013 – 30.06.2015.

Obiectivul principal al acestui proiect a fost dezvoltarea turismului în Caraș-Severin și Banatul de Sud – Serbia, întărirea identității regiunii de frontieră ca destinație turistică și îmbunătățirea calității vieții comunităților de la frontieră prin creșterea gradului de conștientizare și a interesului pentru zona Banatului, scopul fiind dezvoltarea vieții economice și sociale ale acestei zone.

Acțiunile specifice ale acestui proiect au menirea de a îmbunătății efectiv serviciile turistice și creșterea atractivității Banatului ca destinație turistică.

Au fost identificate și parcurse 4 rute turistice, 3 în România și 1 în Serbia. Aceste rute au fost prezentate operatorilor de turism din România și Serbia. Fiecare din cele 4 rute au fost parcurse de câte trei ori astfel încât participanții la proiect și-au făcut o părere asupra oportunităților oferite turiștilor și asupra cadrului natural din Banatul de Sud.

Rutele Turistice au fost: ruta turistică urban, ruta turistică rural, ruta turistică Băile Herculane și ruta turistică Serbia.

În cadrul aceluiași proiect au fost organizate și 3 târguri de turism, la Reșița, Băile Herculane și Pancevo, la care au participat operatori de turism români și sârbi.

De asemenea, au fost organizate cursuri de instruire în specializări specifice domeniului turistic: administrator pensiune turistică, gid turistic, recepționer, barman, ospătar, vânzător comercial și cameristă, oferinduse 130 de diplome de calificare.

S-au realiat materiale promoționale, cataloage cu unități de cazare, albume foto cu cele mai frumoase atracții turistice din Banat care să îmbunătățească promovarea turismului din județ și Banatul de Sud – Serbia.

Proiectul ”Măsuri efective pentru promovrea turismului în Banat a fost finanțat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia și după cum au spus partenerii implicați acesta este doar un început al cooperării privind promovarea turistică a Banatului.

Comentarii

comentarii