Merită să faci un upgrade la noul Samsung Galaxy S23?

Încerci să decizi dacă să faci sau nu un upgrade la Samsung Galaxy S23? Totul depinde de bugetul tău, precum și de vârsta și starea telefonului tău actual. De asemenea, vei dori să iei în considerare dacă dispozitivul tău va accepta noi versiuni de Android în viitor. Toți acești factori sunt importanți pentru a determina dacă este momentul potrivit pentru a trece la un dispozitiv nou.

Galaxy S23, cu un preț care începe de la 3500 de lei, are un ecran de 6,1 inci și o cameră principală de 50 de megapixeli, la fel ca modelul Galaxy S22. Dar S23 are o baterie mai mare, un procesor nou și algoritmi de cameră ușor actualizați care îmbunătățesc modul în care sunt procesate fotografiile. Deși aceste modificări sunt apreciate, Galaxy S23 este în general o îmbunătățire minoră față de Galaxy S22.

Upgrade-ul merită dacă dorești să înlocuiești un telefon pe care îl ai de câțiva ani, în mod ideal unul care are mai mult de doi ani. Chiar și Galaxy S21, care a fost lansat în 2021, probabil că mai are suficientă viață pentru a mai trece un an. Deciziile de cumpărare vor varia întotdeauna în funcție de nevoile și bugetul tău. Dar dacă ești un utilizator Samsung actual și te gândești să faci un salt, iată ce trebuie să știi despre cum se compară Galaxy S23 cu dispozitivele mai vechi.

Samsung Galaxy S23 versus Samsung Galaxy S22

Cu Galaxy S23, Samsung a abordat cea mai mare preocupare a utilizatorilor legată de Galaxy S22: durata de viață scurtă a bateriei. Noul telefon are o baterie mai mare (3.900 mAh comparativ cu 3.700), ceea ce a făcut diferența.

În ceea ce privește software-ul, în comparație cu Galaxy S22, obții un nou procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 care a fost optimizat special pentru noua linie Galaxy, în timp ce Galaxy S22 rulează pe cipul Snapdragon 8 Gen 1. Performanța este mai rapidă, mai ales când exporți videoclipuri. Dar probabil că nu vei observa o creștere semnificativă în utilizarea de zi cu zi, deoarece majoritatea procesoarelor moderne sunt bine echipate pentru a gestiona jocuri, multitasking și alte sarcini de uz curent.

Camerele lui Galaxy S23 sunt în mare parte aceleași cu cele ale lui Galaxy S22, cu excepția faptului că algoritmii au fost actualizați pentru a îmbunătăți procesarea în condiții de lumină scăzută. Camera selfie are și o rezoluție ceva mai mare (12 megapixeli față de 10), deși nu se observă o mare diferență. Nu există nimic la camera lui Galaxy S23 care să se simtă foarte diferit de generația anterioară, deși vei observa că portretele cu lumină scăzută arătau mai bine.

Telefonul se lansează cu Android 13 și software-ul Samsung One UI 5.1, ambele fiind disponibile pentru seria Galaxy S22.

Concluzia: nu e nevoie să faci un upgrade la Galaxy S23 dacă ai un Galaxy S22. Modificările nu sunt suficient de vizibile pentru a justifica o actualizare. Durata de viață a bateriei este singura schimbare semnificativă pe care o vei observa între cele două telefoane.

Samsung Galaxy S23 versus Samsung Galaxy S21

Diferențele dintre Galaxy S23 și Galaxy S21 sunt mai vizibile, dar probabil că poți să-ți păstrezi smartphone-ul S21 încă un an înainte de a face upgrade. Samsung Galaxy S23 are o cameră vizibil îmbunătățită, deoarece moștenește senzorul de 50 de megapixeli care a debutat pe Galaxy S22. Camerele Galaxy S22 oferă o performanță mai bună la culoare, contrast și la lumină scăzută în comparație cu Galaxy S21.

Galaxy S21 rulează și pe un procesor care are deja o vechime mai mare, în comparație cu noul cip din Samsung Galaxy S23. Acestea fiind spuse, dacă îți folosești telefonul doar pentru sarcini simple, cum ar fi apeluri video, jocuri și verificarea rețelelor sociale, cipul Snapdragon 888 mai vechi rezistă probabil foarte bine.

Concluzia: dacă Galaxy S21 încă se simte rapid și durata de viață a bateriei este satisfăcătoare, poți aștepta încă un an înainte de a face upgrade. Samsung acceptă trei generații de actualizări ale sistemului de operare Android pentru Galaxy S21, ceea ce înseamnă că va primi noi actualizări software la nivel de platformă până în anul 2024.

Samsung Galaxy S23 versus Samsung Galaxy S20

Dacă ar trebui să faci upgrade de la Galaxy S20, situația nu este la fel de simplă. Există suficiente de câștigat dacă ai vrea să faci saltul, dar Galaxy S20 are încă multe de oferit. Prin upgrade, vei obține un cip mai rapid, o cameră îmbunătățită, cu performanțe semnificativ mai bune în condiții de lumină scăzută și un design nou.

De când Galaxy S20 a fost lansat în 2020 cu Android 10, nu va mai fi eligibil pentru noile actualizări ale sistemului de operare Android în viitor. Samsung s-a angajat să ofere trei generații de actualizări pentru gama Galaxy S20, făcând Android 13 ultimul.

Așadar, dacă vrei un telefon puțin mai rapid, la zi cu noile tehnologii, merită să cumperi noul S23. Bineînțeles, dacă vrei să schimbi puțin monotonia designului, poți încerca un Samsung Fold 5 sau Samsung Flip 5, care să te scoată din tipare.

Comentarii

comentarii