Mesaj umanitar fals pe Facebook – Alexandra este bine – merci si are acum 21 de ani

„Dă şi tu sfoară în ţara după grupa AB pozitiv. Dacă cineva e dispus să doneze sânge…pentru o fetiţă cu aplazie medulară … Este la spitalul Fundeni (Bucureşti) , secţia de Pediatrie, are 11 ani, se numeşte Tudor Alexandra Mihaela şi până la operaţie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Măcar dă mai departe!!! Nu-i greu!!! (un simplu forward ajută o viaţă de îngeraş)”, este mesajul distribuit pe Facebook.
Ulterior, mai mulţi oameni care s-au interesat de caz au sesizat că este vorba despre un apel fals, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti confirmând informaţia.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti: L-au distribuit, dar nu au venit să doneze!

Un mesaj în care se făcea apel pentru donare de sânge necesar unei fetiţe de 11 ani, internată la spitalul Fundeni, a reapărut pe reţelele de socializare. Oamenii au distribuit apelul, iar unii s-au interesat la unitatea medicală, descoperind că este vorba despre un caz din ……….2009.

„Apreciem disponibilitatea voastră de a da o mână de ajutor în cazul semnălarii unui caz care necesită transfuzie de sânge în spital. De data această, însă, vă dăm o veste bună: mesajul este din anul 2009, Alexandra are 21 ani, este bine, ultima internare a avut-o în februarie 2017, iar noi îi dorim mulţi ani sănătoşi şi fericiţi! Iar pe voi vă aşteptăm la centru să donaţi şi să salvaţi, pentru că mereu există o mamă, un unchi sau o prietenă care au nevoie de noi”, transmite Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Comentarii

comentarii