Actualitate

Meteorologii anunță urgia: temperaturi de -30 de grade și viscol puternic!

Asta e cea mai grea iarnă din ultimele decenii! Directorul ANM anunță urgia în România. Urmează temperaturi -30 de grade Celsius și viscol putrenic. Vremea se pregătește să lovească cu temperaturi minime record. Vom avea între -20 – 30 de grade Celsius în termometre. Specialiștii ANM avertizează că o astfel de iarnă nu a mai fost de de decenii.

Până la finalul lunii decembrie, prognoza meteo anunță o vreme cu temperaturi situate cu mult sub media climatologică a lunii decembrie. Săptămâna viitoare, la munte se vor înregsitra temperaturi minime de -12 grade Celsius. De asemenea, vremea de Ignat și în Ajunul Crăciunului va fi, de asemenea, caracterizată de episoade geroase și zăpezi mari.

Vremea se răceşte drastic la finalul lunii noiembrie. Încă din zilele acestea vom avea parte de ninsori abundente și frig în toată țara!

Prognoza meteo pentru luna decembrie anunță precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru. Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Vremea. Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Comentarii

comentarii