Meteorologii au actualizat prognoza – Ploi si furtuni si in Banat

România va fi lovită din nou de vitejlii şi furtuni. Meteorologii au actualizat prognoza, iar 10 judeţe vor fi sub incidența unei avertizări tip cod galben.

‘Pe parcursul zilei de astăzi, în această după-amiază, la noapte şi chiar şi în prima parte a zilei de mâine, instabilitatea atmosferică accentuată în partea de vest a teritoriului, acolo unde un sistem frontal asociat unei depresiuni mediteranene va determina apariţia averselor cu caracter torenţial, a descărcărilor electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspesct de vijelie şi izolat, poate chiar căderi de grindină.

Zonele afectate de ploi vor fi mai exact în Banat, Crişana, vestul Olteniei, vestul Transilvaniei, unde cantităţile de apă ce pot depăşi izolat 30-40 l/mp

Pe de altă parte, în această săptămâna vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara şi vorbim aici de temperaturi ce vor atinge şi vor depăşi uşor şi 30 de grade în aproape toate zonele, mai exact în zonele de câmpie şi de podiş.

Vorbim de un disconfort termic destul de ridicat. Pe parcursul zilei de astăzi, în regiunile vestice acolo unde de altfel avem şi un aport de umezeală mai ridicat. În zilele următoare, în mod deosebit în estul şi sud-estul ţării, acolo unde se va încălzi spre finalul săptămânii şi vremea va deveni caniculară. Vom avea temperaturi maxime ce vor depăşi uşor 35 de grade.

În aceeaşi măsură, în partea de sud şi de est a teritoriului, spre finalul săptămânii, vântul se va intensifica. De altfel, intensificări ale vântului avem şi pe parcursul zilei de astăzi, dar mai uşoare, la intensitate mai reduse.

Intensitatea acestuia va fi în creştere spre finalul săptămânii, atunci când ne aşteptăm la temperaturi ridicate, la disconfort termic accentuat. Acesta nu va fi resimţit foarte puternic, pentru că va fi asociat cu intensificări ale vântului.

Acest epispod se va manifesta în partea de vest a teritoriului, cu ploi, instabilitatea atmosferică. Citeste tu mai departe aici: https://www.antena3.ro/actualitate/romania-va-fi-lovita-din-nou-de-vitejlii-si-furtuni-este-cod-galben-in-10-judete-579052.html

Comentarii

comentarii