Mihai Stepanescu a demisionat din funcția de primar al Reșiței

Pe adresa redacției am primit un comunicat din partea Institutiei Prefectului în care se anunță faptul că primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a demisionat din funcția de primar al orașului. Conform procedurii, locul acestuia va fi ocupat de viceprimarul Crina.

,,Având în vedere demisia domnului Mihai Stepanescu, primar al Municipiului Reşiţa, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş- Severin în data de 23 noiembrie 2015, prefectul judeţului Caraş-Severin, Miu Nicolae Ciobanu, a emis astăzi, 23 noiembrie 2015, Ordinul nr. 300/23.11.2015 prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al acestuia, conform prevederilor art. 15 alin.(2), art. 16 şi art. 17 alin.(1) din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare.”

Fostul primar Mihai Stepanescu și-a recunoscut faptele de care este acuzat de către oamenii legii și nu a așteptat judecata sau alte termene, el a demisionat din funcția de primar. Se pare că în cel mai scurt timp, dânsul își va da demisia și din toate funcțiile politice pe care le deținea în PSD.

Noul lider al administrației locale reșițene este viceprimarul Ioan Crina, care a fost votat de colegii săi consilieri pentru a îndeplini atribuțiile de primar până la alegerile locale de anul viitor. În cadrul ședinței extraordinare de astăzi s-a dat citire demisiei scrise de fostul primar Mihai Stepanescu, în care a cerut iertare reșițenilor pentru situația creată la primărie.

”Subsemnatul Stepanescu Mihai, angajat al Primăriei Reșița în funcția de primar, prin prezenta solicit demisia din această funcție. Menționez că nu doresc să fie afectată imaginea instituției pentru că sunt cercetat într-un dosar în care nu mă așteptam să fiu inculpat, eu nefăcând vreo cerere de emitere a unor bunuri către mine sub nicio formă. Regret situația și cer iertare dumneavoastră, colegilor din Consiliul Local și din Primărie și vă mulțumesc. De asemenea, cer iertare tuturor reșițenilor. Cu respect, Mihai Stepanescu”

Ședința extraordinară de astăzi a consiliului Local a început cu citirea, în plen, a demisiei scrise de fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, acum cercetat de DNA pentru fapte de corupție. Consilierii locali au luat act de demisie, și au trimis-o la prefectură. Nicolae Ciobanu, prefectul județului a emis un ordin de încetare a mandatului lui Mihai Stepanescu, iar aleșii reșițeni au fost convocați la vot, pentru a decide cine va prelua frâiele orașului. Potrivit legii, aceștia au avut de ales între cei doi viceprimari: Ioan Crina și Lucian Voina. Majoritate de voturi a avut viceprimarul PSD, Ioan Crina.

Noul lider al administrației locale va îndeplini atribuții de primar până la alegerile locale din vara anului viitor.

Comentarii

comentarii