Mii de turiști la Cascada Bigăr, de Rusalii 2020 VIDEO

Mii de turiști la Cascada Bigăr de Rusalii. Peste 3000 de oameni din toată țara au luat cu asalt Cascada Bigăr în weekend-ul de Rusalii. După perioada în care restricțiile impuse din cauza pandemie, i-au ținut pe turiști departe de Cascada Bigăr, în minivacanța de Rusalii, câteva mii de iubitori de natură au ales să-și petreacă timpul liber în natură .

Această cădere de apă de vreo 10 -12 metri, nu impresionează prin mărimea ei, ci prin unicitatea sa: un clopot din calcar învelit în mușchi peste care se scurge apa Izbucului Bigăr. Dintr-un top 8 al cascadelor unice în lume, Cascada Bigăr a ieșit pe locul unu fiind aleasă ca cea mai frumoasă dintre ele. Acest lucru a fost apreciat de iubitorii de natură și excursii și an de an, renumele cascadei a crescut – de ea aflând tot mai multă lume.


În afara cascadei Bigăr, în aceiași zonă a Țării Almăjului se pot vizita pârâul Bigăr cu cataractele sale și izbucul – izvorul propriuzis. Mai sus, după un urcuş de vreo 50 de m – abrupt, dar amenajat, se află Grota Bigăr sau grota lotrilor (haiducilor) cum i se mai spune. La câțiva km de Cascada Bigăr se află Lacul Golumbului, Cascada Cârșa, ori în aval, după Bozovici, se află complexul de mori cu ciutură de la Rudăria sau intrarea în celebrele Chei al Nerei. Așa că, acolo în Defileul Minișului, se pot petrece în excursii și plimbări ore bune.

Cât despre regulile de distanțare socială, se pare că pe români nu-i sperie faptul că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus. O poză lângă cascadă și câteva minute de înghesuială pe la grotă, îi fac pe turiști să uite că suntem în stare de alertă.

Bucuroși sunt și mici producători de pe Valea Almăjului, care au reușit să facă vânzări record într-o singură zi, după o lungă perioadă în care credeau că micile lor afaceri se vor prăbuși.

Mii de turiști la Cascada Bigăr de Rusalii. Cert este că, Cascada Bigăr încă atrage  mii de turiști din țară și străinătate în fiecare weekend sau minivacanță.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii