Ministrul pentru românii de pretutindeni a venit ,,sa-i abureasca,, pe tinerii resiteni VIDEO

În condiţiile în care angajatorii români plătesc cum plătesc şi impozitele îţi iau mai bine de jumătate din munca, în condiţiile în care tinerii au fost batjocoriţi ani de-a rândul cu salarii mizere, mai mici decât ajutorul social şi au plecat masiv din ţară, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, alături de alte capete luminate din guvernul Dragnea, au demarat Campania naţională ,,Informare acasă! Siguranţă în lume!,,. Şi iată că ministreasa Intotero a ajuns şi în Caraş-Severin. Deci, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, le-a prezentat elevilor de liceu de la unităţile de învăţământ tehnice din Reșița, riscurile la care se pot expune atunci când merg în străinătate la muncă.

Campania ,,Informare acasă! Siguranţă în lume!,, își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor, le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea,elevii prezenţi, au fost informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate. În cazul în care se hotărăsc să muncească în străinătate, elevii au fost sfătuiţi să apeleze la serviciile consulare ale României. În 2017, în Caraş-Severin au fost identificate 20 de cazuri de trafic de persoane în vederea exploatării în muncă.

Tinerii prezenţi la întâlnire au considerat subiectul interesant şi util, însă maniera de prezentare plictisitoare. Ei au spus că ,,este o abureală” pe care o văd și o aud doar ân România. Mai ales că ,,pe surse,, am aflat că aceşti tineri nu ar fi venit toți chiar de bunăvoie la această întâlnire.

Din Caraş-Severin, Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a plecat în judeţul Timiş pentru a prezenta campania naţională ,,Informare acasă! Siguranţă în lume!”.

Adrian, unul dintre tinerii prezenți la întâlnire, a spus că: ,,Este prea târziu! Ai mei sunt plecați cu toții. Suntem o familie numeroasă. Cei mai tineri sunt în Germania, cei mai bătrâni în Spania, iar noi- am ales țările nordice. Spun ,,noi” fiindcă săptămâna viitoare plec și eu. Acum merg să tatonez terenul, dar la anul, după ce dau bacul, plec și eu. O să facem ca toți vecinii mei, o să ne întâlnim cu toții acasă la sărbători. Cât o mai merge și asta, fiindcă eu nu am de gând să fac naveta Suedia – România. Știți cum se spune acum: ,,Ubi bene- ibi patria!” Faimosul citat latin care anunţă că „Acolo unde mă simt bine, acolo îmi este patria” este citat de Cicero în cartea a V a din ,,Tusculanae Disputationes” ca aparţinând poetului Marcus Pacuvius. Și este al dracului de actuală această maximă” – mai spune Adrian.

Mai departe – FĂRĂ CUVINTE! Cine îndrăznește să-l contrazică pe Adrian?

Comentarii

comentarii