Ministrul transporturilor, viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, la Reșița VIDEO

Ministrul transporturilor și vicepremier al României, cărășanul Sorin Grindeanu, a participat la o ședință a organizației județene a PSD. Printre alte puncte discutate, Social democrații din Caraș-Severin și-au întărit forțele cu 12 primari în plus. Biroul Politic Județean Caraș Severin, a aprobat adeziunea a 12 primari din mai multe comune, la PSD. Până acum, aceștia au fost ,,independenți”. Adică, din diferite motive – principalul fiind afinitățile social-democrate, aceștia au fost excluși din partidele pe ale căror liste au candidat. Este vorba de primarii din comunele Dalboșeț, Goruia, Marga, Berzasca, Păltiniș, Buchin, Brebu, Topleț, Iablanița, Rusca Montană, Lăpușnicel și Bucoșnița.

În cadrul aceleiași ședințe prezidate de ministrul Grindeanu, primarul din Dognecea – Remus Rof, a fost numit președinte interimar al Organizației municipale PSD Reșița. Organizațiile de tineret va fi coordonată de Cristian Bejăriță, iar OF PSD, – organizație de femei – va fi condusă de Gabriela Stuparu. La pensionarii social-democrați, coordonator va fi Ioan Spânu. Funcția de secretar general este ocupată de Luca Mălăescu, iar ,,executivul” va fi Ionuț Chisăliță.


Legat de toate aceste modificări în structura cărășană, ministrul Sorin Grindeanu a spus că: ,,Acesta este un punct de repornire al organizației”. Social democrații cărășeni au ca prim obiectiv pentru 2024, recâștigarea Consiliului Județean Caraș-Severin de către PSD.

Sorin Grindeanu a susținut o conferință de presă în care a spune că în afară de Miron Mitrea care a stat în funcţia de ministru al transporturilor 4 ani, restul miniştrilor au stat în funcţie foarte puţin, în medie un an. Din acest motiv, el vrea să iniţieze un proiect de lege şi o procedură de lucru în aşa fel încât, chiar dacă se schimba ministrul, lucrările începute la infrastructură, sa continue obligatoriu, să fie finalizate, indiferent de cine va fi noul ministru.

Sorin Grindeanu a vorbit și despre drumul expres Craiova-Timișoara, unde din păcate, lucrările sunt întârziate fiindcă a fost depusă o contestație. Soluția găsită de Sorin Grindeanu este împărțirea lucrării în cel puțin 3 loturi care să fie scoase la licitație separat. Alte subiecte atinse de ministrul transporturilor au fost legate de:

 • Infrastructura feroviară – CFR intenționează să predea gările la autoritățile locale și pentru prima dată după 35 de ani, la CFR urmează achiziția unor garnituri de tren noi
 • Replică la declarațiile lui Cătălin Drulă, referitoare la PNRR și Autostrada A6 – Grindeanu zice că săptămâna viitoare va fi anunțat câștigătorul licitației
 • Ministerul Transporturilor a pregătit un pachet legislativ cu modificarea legii achizițiilor publice.
 • Îa finalul întâlnirii, ministrul transporturilor spune că susţine şi este de acord cu plafonarea preţului la RCA

www.infocs.ro va oferă un material video in exclusivitate cu întreaga conferință de presă susținută de Sorin Grindeanu la Reșița.

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „Ministrul transporturilor, viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, la Reșița VIDEO

 • 1 martie 2022 la 13:08
  Permalink

  „Abureli” marca PSD/PNL, primarii re-primiti sunt fosti membri PSD; unii au fost dati afara pt. ca au criticat conducerea, ceilalti au trecut pe la disparutul PRO Romania impreuna cu Mocioalca. Iar „caraseanul” Grindeanu cand vorbeste de acasa mentioneaza Timisoara iar cand vorbeste despre legislatie deficitara isi critica partidul involuntar (PSD a generat acea legislatie gresita), dar la PSD se practica sportul aruncarii responsabilitatii (suntem la guvernare, dar altii sunt de vina). Sa-l vedem la final de mandat, daca ne prezinta un bilant. Personal, n-am nici o asteptare de la el dupa ce-am vazut ce prim ministru a fost.

 • 23 februarie 2022 la 17:59
  Permalink

  Gogomanul Grindenu, a luat modelul de la un alt ministru al transporturilor, care mintea prin omisiune.
  Pe segmentul DN6 aflat intre Turnu Severin si Lugoj, se moare zilnic in accidente rutiere, dar acelasi DN6, a fost modernizat la nivel de o banda ingusta si una normala pe sensul de mers si se remodernizeaza la nivel de drum rapid, poate chiar de autostrada, pe segmentul dintre Bucuresti si Alexandria, unde in ultimii cinci ani nu cred c-au murit mai mult de zece oameni in accidente rutiere.

 • Pingback: Ministrul transporturilor, viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, la Reșița VIDEO – Banat24

Comentariile sunt închise.