ActualitatePolitieToate Stirile

Minivacanţa de 1 Mai în siguranţă – poliția la datorie

tanara-rapita-fata-scoli-salvata-patrula-mixtaPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în perioada 30 aprilie – 11 mai, vor desfăşura activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii, a desfăşurării Simpozionului Internaţional de Yoga – Herculane 2014 şi a Festivalului Rocker”s Gârnic.
În perioada menţionată, efectivele de poliţie vor fi suplimentate cu peste 200 de poliţişti în fiecare zi, astfel că numărul poliţiştilor se ridică la câteva sute.
Scopul principal al acestor activităţi îl reprezintă asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, apărarea patrimoniului public şi privat, atât în localităţile urbane cât şi rurale, în zonele de agrement şi staţiunile turistice.
Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe drumurile ce converg staţiunile turistice, pe drumurile naţionale, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor rutiere şi ambuteiajelor, iar poliţiştii de la structurile transporturi feroviare vor fi desfăşura acţiuni în zona gărilor pentru a preveni orice încălcare a normelor legale.
Acţiunile vor fi desfăşurate şi în sistem integrat cu celelalte structuri ce au competenţe în păstrarea ordinii şi liniştii publice. Vor fi intensificate activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă şi de neutralizare a unor acţiuni de natură să împiedice desfăşurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători.
De asemenea se vor intensifica activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, discotecilor sau altor locuri aglomerate.
O atenţie deosebită se va acorda staţiunii turistice Băile Herculane, zonei localităţii Gârnic şi Platoului Ciclova Montană (Ziua Liliacului) unde se preconizează un aflux numeros de persoane.
La simpozion vor lua parte yoghini din ţară şi străinătate numărul acestora ridicându-se la câteva mii, participanţi ce vor fi cazaţi la hotelurile şi pensiunile de pe raza localităţii.

Comentarii

comentarii