Mişcarea Populară Caraș Severin, și-a desemnat candidatul pentru funcţia de primar al Reşiţei – Medicul chirurg Paul Purea

Mişcarea Populară Caraș Severin, și-a desemnat candidatul pentru funcţia de primar al Reşiţei – medicul chirurg Paul Purea. Candidatul PMP a fost prezent la sediul filialei din Reşiţa alaături de preşedintele MP din Caraş-Severin, tânărul Ionuţ-Mihai Popovici. Medicul Paul Purea, a profesat timp de aproape 30 de ani în Germania. Domnia sa, a vorbit despre realizările sale precum şi despre obiectivele propuse dacă va fi ales în funcţia de primar al Reşiţei.
Doctorul Paul Purea candidează și pentru funcţia de consilier judeţean, dorind chiar șefia forului județean. Trebuie amintit că la alegerile din anul 2012 când a candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean în competiţie cu Sorin Frunzăverde, Purea a obţinut locul doi, cu 28% din voturi, in c ondiția în care Sorin Frunzăverde a obţinut 48 %.

Referitor la o așa zisă schiță de platformă electorală pentru județ, doctorul Purea a declarat: „Părerea mea este că punctul industrie, capitolul industrie- este terminat. S-a terminat, cel puţin deocamdată, pentru că industria cărășană a fost terminată intenționat. Cu bună știință. Noi, judeţul care eram mândria României şi nu numai, poate şi a Europei, din punct de vedere siderurgic, acum nu mai putem vorbi de industrie. Nu la acel nivel. De felul meu, eu sunt un tip foarte pragmatic şi foarte sincer, în acelaşi timp. Deci, eu nu cred că se vor mai putea face, în Reşiţa sau în judeţul nostru, proiecte industriale de anvergură. În schimb, trebuie avut în vedere că la capitolul economie, este cuprinsă şi agricultura. Agricultura cu toate ramurile ei; de la creşterea animalelor, pomicultură, albinărit, piscicultură și până la cultivarea pământului – la agricultura propriu-zisă. Aici se pot obține rezultate foarte bune”.

Îjn aceeași conferință de presă, candidatul pentru funcţia de primar al Reşiţei – medicul chirurg Paul Purea a spus că împreună cu specialiști și prieteni din Germania, a elaborat un proiect turistic extraordinar, unic în lume. ,,Acest proiect ar face judeţul Caraş-Severin cunoscut în lume şi căutat, ar dinamiza economia judeţului, ar atrage milioane de turişti anual, ar face locuri de muncă dar, deocamdată, îl ţin secret de teamă să nu fie terfelit. Nu l-am prezentat nici măcar preşedintelui partidului, Traian Băsescu fiindcă nu a venit acel moment. Toate la timpul lor”.

În cazul în care reșițenii l-ar vota pe Paul Purea ca edil șef, ca primar, candidatul PMP ar moderniza structura organizatorică a primăriei, ar introduce o mentalitate europeană a funcţionarilor în raport cu cetăţenii, ar face din Reşiţa un oraş turistic, ca Duisburg, care a dat valoare turistică obiectivelor industriale dezafectate. Despre funicularul reşiţean, doctorul Purea a spus că ,, este o minune, dacă e cineva cu cap şi cu voinţă să-l pună în valoare”. Apoi ar urma modernizarea arterele de circulaţie – infrastructura în general, ar relaxa taxele şi impozitele. Paul Purea ar dori ca Reșița să se înfrăţească cu Duisburgul unde are relaţii foarte importante în administraţie.

Preşedintele MP Caraş-Severin, Ionuţ-Mihai Popovici, în expunerea sa, a fost foarte critic la adresa politicienilor care au condus judeţul şi municipiul Reşiţa. Tânărul ider judeţean MP, a vorbit despre corupţie, despre politicienii din administraţie care şi-au creat o clientelă politică, despre primarii Reşiţei. referitor la acest punct, Ionuț Popovici a spus că „ultimii doi primari au fost daţi de PNL şi de PSD și au fost arestaţi amândoi pentru că au furat. Cu ambele mâini. Şi nu o spun eu, o spune justiţia!”
Popovici a mai spus că societăţile din subordinea primăriei, cum ar fi, Urban, CET, Prescom, au fost falimentate în mod interesat, pentru a face loc altor societăţi private.

În închiere, candidatul PMP Paul Purea, a spus că ,,la ora actuală, MP este cel mai curat partid din ţară”.

Foto: argument-cs.ro

Comentarii

comentarii