Misiunile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” VIDEO

În perioada 06-09 aprilie 2018, forțele de intervenție din cadrul inspectoratului au fost solicitate să acționeze în mai multe situații. Detașamentele de Pompieri Reșița și Caransebeș au intervenit pentru lichidarea a patru incendii de vegetație care au afectat aproximativ 20 ha teren, pe raza localităților Teregova, Reșița și Brebu, iar echipajele SMURD au intervenit în sprijinul cetățenilor, în 43 de cazuri, pentru diferite afecțiuni medicale. Totodată, s-au asigurat, la fața locului, zonele unde au avut loc diferite evenimente de amploare, potențial generatoare de situații de urgență.

În data de 06.04.2018, Detașamentul de Pompieri Reșița a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe str. Albăstrelelor din Reșița, din cauza unei lumânări lăsată nesupravegheată. Incendiul nu s-a soldat cu victime, iar valoarea pagubelor a fost estimată la 150 lei.
În data de 07.04.2018, Detașamentul de Pompieri Caransebeș a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, la un autoturism, în Slatina Timiș. Autoturismul a fost distrus în proporție de 40%.

Forțele Secției de Pompieri Moldova Nouă au acționat de urgență pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în Liubcova, comuna Berzasca, unde au salvat bunuri în valoare estimativă de 95.000 lei. Incendiul, provocat se pare, de un cablu electric defect, se manifesta la acoperișul gospodăriei și în garaj, unde au fost distruse mai multe unelte electrice.

Echipajul de la Punctul de Lucru Băile Herculane s-a deplasat în Orșova, în sprijinul colegilor din județul Mehedinți, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la două gospodării învecinate.
În data de 08.04.2018, în comuna Ezeriș, a izbucnit un alt incendiu cauzat de un cablu electric defect. În urma intervenției forțelor profesioniste au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 120.000 lei.
Tot în această perioadă, s-a intervenit și la două accidente rutiere. Primul, din data de 07.04.2018, pe ruta Reșița – Baraj Secu, s-a soldat cu 4 victime, din care una a necesitat și efectuarea manevrelor de descarcerare. Victimele au fost preluate de ambulanțele Serviciului Județean de Ambulanță, în stare de conștiență, și au fost transportate la spital. Cel de-al doilea accident rutier s-a petrecut pe centura Caransebeșului, în data de 09.04.2018 și s-a soldat cu o victimă încarcerată. După efectuarea manevrelor de descarcerare victima a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la spital.

În perioada 05-07 aprilie 2018, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat 12 controale la unități de cult de pe teritoriul județului, în urma cărora au constatat 38 de nereguli, care au fost sancționate cu 31 de avertismente. De asemenea, au fost identificate 3 obiective neautorizate din punct de vedere al securității la incendiu.

Comentarii

comentarii