Mituri şi adevăruri despre ochi şi vedere!

ochelari

CONSUMUL DE MORCOVI POATE IMBUNATATI VEDEREA

Adevarul: Niciun studiu nu a aratat ca vederea ta va fi mai agera doar daca mananci morcovi. Este adevarat ca morcovii sunt bogati in vitamina A, esentiala pentru vedere, dar aceasta de gaseste si in alte alimente (caise, nectarine, lapte). O dieta echilibrata aduce aportul de vitamina A, necesara pentru un organism sanatos.
DACA PETRECI MULT TIMP IN FATA CALCULATORULUI VEDEREA TA VA FI AFECTATA
Adevarul: Oboseala oculara tine mai mult de felul in care lucrezi in fata calculatorului. Uscaciunea si usturimea ochilor are drept cauza clipitul mai rar si secretia lacrimala insuficienta.Lucrul la calculator fara includerea in rutina zilnica a catorva obiceiuri simple poate duce la o afectare permanenta a calitatii vederii.
O regula simpla de relaxare: Regula 10-10-10. Dupa ce lucrezi la calculator 10 minute, priveste timp de 10 secunde un obiect aflat la 10 metri distanta.Aceasta tehnica simpla permite relaxarea acelor grupe musculare care sunt direct responsabile de aparitia si progresia miopiei si iti poate proteja vederea multi ani de acum incolo.
LUMINA INSUFICIENTA AFECTEAZA VEDEREA
Adevarul: Lumina insuficienta atunci cand lucrezi dauneaza ochilor dand nastere durerilor de cap intense. Poti evita durerile de ochi lucrand intr-un mediu bine iluminat si purtand ochelari sau lentile de contact daca este cazul.
DACA PORTI OCHELARI SAU LENTILE DE CONTACT, OCHII TAI VOR DEVENI DEPENDENTI DE ELE SI VEDEREA TI SE VA INRAUTATI
Adevarul: Acuitatea vizuala nu este redusa din cauza ochelarilor sau a lentilelor de contact, acestea fiind recomandate in urma unui consult medical. Tulburarile de vedere apar din cauza varstei, a prezentei anumitor afectiuni sau a traumatismelor locale.
PRIVITUL LA TELEVIZOR DE LA O DISTANTA MICA AFECTEAZA VEDEREA
Adevarul: Privitul de aproape la televizor poate provoaca cefalee (dureri de cap), dar nu conduce la aparitia tulburarilor de vedere.
PURTAREA OCHELARILOR SAU A LENTILELOR DE CONTACT NECORESPUNZATOARE ITI INRAUTATESC VEDEREA
Adevarul: Ochelarii sau lentilele de contact trebuie sa ofere confort purtatorului. Cand o pereche de ochelari este necorespunzatoare, ochiul este chinuit, lacrimeaza, este iritat. Acest lucru arata ca dioptriile sunt gresite sau ca executarea ochelarilor n-a respectat indicatiile din reteta stabilita de oftalmolog.
Mai jos aveti un mic tabel care vă va ajuta să descoperiţi singuri dacă aveţi probeme cu vederea. Pe imagine sunt nişte cifre pe care dacă nu le vedeţi, obligatoriu trebuie să mergeţi la oftamolog.


Via net.

Comentarii

comentarii