AMENZI IMENSE PENTRU GALAGIE SI SCANDAL VIDEO – MODIFICĂRI LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL ORDINII ȘI SIGURANȚEI PUBLICE

MODIFICĂRI LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL ORDINII ȘI SIGURANȚEI PUBLICE. Începând cu 26 ianuarie 2020 intră în vigoare Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Iată ce spun reșițenii despre această modificare legislativă. Toți, fără excepție, sunt de acord cu majorarea amenzilor și mai ales, cu aplicarea legii.  

 

 

Printre actele normative modificate și completate de Legea nr. 192 din 2019, se regăsește și Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Potrivit noilor modificări legislative, organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban va fi sancționată, din ianuarie 2020, cu amendă de la 2000 la 3000 lei.

 

În plus, repetarea contravenției în decurs de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează cu amendă de la 3000 la 6000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității.

 

De asemenea, vor fi sancționați cu amendă de la 500 la 1.500 de lei sau cu prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității și cei care repetă săvârșirea în public, într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei contravenții, de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, dacă sunt de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor, ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

 

Aceeași sancțiune se va aplica și în cazul repetării în același înterval de timp, a tulburării, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

 

În schimb, cei care tulbură liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora, de mai multe ori în 24 de ore, vor fi sancționați cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității.

 

 

Comentarii

comentarii