@Breaking newsAdministratiePolitie

Modul în care cei cu viză de flotant ar putea influenţa decisiv rezultatul votului în anumite localităţi – Scandal la Zorlenț VIDEO

Autoritățile ar trebui să fie atente asupra faptului că sunt localităţi în care cei care au viză de flotant, ar putea influenţa în mod decisiv rezultatul votului la alegerile locale. Problema nu este foarte mare în localităţile cu un număr mare de locuitori, cât mai ales în localităţile mai mici. În Caraș Severin avem comunităţi mici – de exemplu la nivelul judeţului este o comună Brebu Nou cu undeva la 200 de persoane pe listele permanente şi dacă apar 300 de flotanţi, de persoane care au obţinut reşedinţa în localitatea respectivă. Putem presupune, în acest caz, că primarul va fi ales de flotanţi şi nu de cei care locuiesc permanent în comună respectivă. Ceea ce este o anomalie. Din păcate, la aceste alegeri, moda ,,flotanților” face ravagii: la Zorlențu Mare a fost mare tulburare azi când la secția de votare s-au prezentat vreo ….500 de ,,flotanți” care doreau să voteze. Culmea este că absolut nimeni din sat nu-i cunoștea pe acești venetici, mai bine de 90% dintre ei, bronzați natural. Unde mai pui că la un moment dat, aceştia au avut obrăznicia de a încerca să intre în față, să treacă de rândul la care erau zeci de săteni.

Cert este că la ora 15, în faţa secţiei de votare, erau în jur de …500 de persoane care asteptau să intre în secţia de votare. Oamenii s-au împărţit în două tabere din cauza numărului mare de ,,flotanţi,, aduşi de contracandidatul actualului primar. 
Sătenii spun că nu vor ca străinii să le decidă soarta comunei. Localnicii, spun că nu cunosc nici 10% din tot rândul ăla de oameni. Asta în condiţia în care oamenii se cunosc bine între ei în sat. Ei spun că aceştia sunt ,,flotanţii,, aduşi de contracandidatul actualului primar şi este fiul fostului primar de acum patru ani.

 
Actualul primar, Martin Cornea PSD, spune că este vorba de flotanţii care vor schimba soarta comunei. Sătenii spun că la mijloc ar fi sume de bani ce ajung şi la 250 de euro de vot.

Comentarii

comentarii